Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāju pirktā pārtika ir piena produkti, dārzeņi un maize

Visbiežāk Latvijas iedzīvotāju pirktā pārtika ir piena produkti, dārzeņi un maize, liecina mazumtirgotāja Maxima Latvija mazumtirdzniecības apskatā Maxima mazumtirdzniecības kompass pieejamie dati.

Augļi un dārzeņi, maize un piens 60% Latvijas iedzīvotāju iepirkuma groziņos parādās biežāk nekā divas reizes nedēļā, kas nozīmē, ka svaigie produkti ir biežākais iemesls veikala apmeklēšanai.

Vērtējot kvalitāti, augļiem un dārzeņiem ļoti svarīgs ir arī ārējais izskats, tikmēr piena produktu kvalitāti pircēji novērtē arī pēc sastāva un izejvielām. Maize un piens ir kvalitātes ziņā Latvijas iedzīvotāju visaugstāk vērtētie produkti.

Samērā retāk tiek iepirkta svaiga gaļa - vairāk kā pusei iedzīvotāju vienu reizi nedēļā. Tikmēr apmēram katrs sešpadsmitais Latvijas iedzīvotājs nekad nepērk gaļu. Tie, kas svaigu gaļu pērk, to pēc vērtē pēc tās ārējā izskata.

Vērtējot produktu kvalitāti dažādās preču grupās, par vienlīdz svarīgiem kritērijiem visiem pārtikas produktiem ir nosaukti garša, svaigums un derīguma termiņš.

Vēl retāk cilvēki Latvijā pērn svaigos konditorejas izstrādājumus - kruasānus un smalkmaizītes - 66% iedzīvotāju grozos tie parādās vienu reizi nedēļā un retāk.

To, ka bakalejas produktus (putraimus, makaronus, kafiju, tēju, konservus un citus), kā arī konditorejas izstrādājumus, cilvēki pērk tik reti, visdrīzāk var skaidrot ar to, ka šīs preces biežāk iepērk uz svētkiem. Bakalejas preču izvēlē iedzīvotājiem ļoti svarīgs ir piedāvājuma klāsts, kā arī ražotājs un zīmols.

Svaigās konditorejas un maizes kvalitātes novērtējumā liela loma ir arī smaržai, savukārt kulinārijas - tortes, salāti un citu - kvalitāti iedzīvotāji vērtē arī pēc ārējā izskata.

Maxima mazumtirdzniecības kompasā mazumtirdzniecības tīkla Maxima Latvija eksperti sniedz savu vērtējumu par situāciju mazumtirdzniecībā un tās attīstības tendencēm. Tas tapis, balstoties uz Maxima Latvija datiem, kā arī piesaistot nozares labākos pētniekus no tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un izmantojot datus no Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) un citiem avotiem.

Pētījums tika veikts sadarbībā ar pētījumu centru SKDS 2020.gada martā. Tajā piedalījās 1005 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem. Jaunākajā apskatā īpaša uzmanība pievērsta kvalitātes jēdzienam, noskaidrojot, kā Latvijas iedzīvotāji uztver pārtikas kvalitāti un kādi ir būtiskākie to veidojošie kritēriji pircēju acīs.

Top komentāri

Erna
E
Latvija, no 1 400 000 iedzivotajiem, 40% dzivo nabadziba, pusbada.....tai pat laika ministri, deputati, ieredni sev ir iedalijusi 3000-6000€/ menesi lielas algas+ premjas un visu veida privlegijas un socialas garantijas. Latvijas iedzivotaji, lielaka dala dzivo ka vergi un nabadzigakie cilveki ES, ja jau minimala alga, kas ir 430€/ menesi, ir niecigaka par iztikas mnimumu, kurs ir 600€/ menesi pie esosajam cenam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas