Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zemākā gaisa temperatūra, -12 grādu, reģistrēta vietām pie jūras un valsts vidienē

Otrdienas naktī zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Kurzemes rietumos, kur gaiss vietām atdzisa līdz -12 grādiem, un no rīta aptuveni tikpat auksts laiks bija dažviet valsts centrālajā daļā - Bauskas, Jelgavas un Rīgas apkaimē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem Rucavā naktī reģistrēti -12 grādi, Pāvilostā - desmit grādu sals. Liepājas novērojumu stacijā termometra stabiņš agrā rītā noslīdēja līdz -9 grādiem, Liepājas lidostā - līdz -11 grādiem. Arī Ventspils lidostā sals pastiprinājās līdz deviņiem grādiem.

No rīta Jelgavā, Bauskā un Pierīgā gaiss atdzisa līdz -10..-11 grādiem, saskaņā ar uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi datiem Bauskas apkaimē bijuši arī -12 grādi.

Tik zema gaisa temperatūra Latvijā šajā ziemā reģistrēta pirmo reizi, iepriekšējais aukstuma rekords bija -8 grādi 10.janvārī Rūjienā un -8,4 grādi 21.novembrī Ludzas apkaimē.

Savukārt zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā, līdzīgi kā diennakti iepriekš, bija kalnu apgabalos Balkānos, kā arī Alpos, kur sals vietām pastiprinājies līdz -27 grādiem.

Latvijā pārsvarā ir apmācies laiks, tikai vietām debesis skaidrojas, tur arī saglabājas zemākā gaisa temperatūra. Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra naktī un no rīta bija -4..-7 grādi. Rīgas līča piekrastē Kurzemē otrdienas rītā ir tikai -1 grāds.

Pūš lēns mainīga virziena vējš, dažviet valsts centrālajā daļā ir migla un sarma. Vietām - pārsvarā valsts austrumos - nedaudz snieg.

Rīgā agrā otrdienas rītā debesis skaidrojās, tas gaisam ļāva atdzist līdz -6..-9 grādiem, Rīgas centrā gan nebija vēsāks par -5 grādiem, bet lidostā "Rīga" tika reģistrēti -10,3 grādi. Patlaban debesis virs galvaspilsētas atkal sedz mākoņi, gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstinās un vēja praktiski nav.

Pagājušajā diennaktī sniega sega Latgalē kļuvusi par 2-3 centimetriem biezāka, tostarp Daugavpilī tās biezums pieaudzis no 3 līdz 6 centimetriem. Citviet sniega krājumi nav būtiski mainījušies, Rīgu klāj vidēji 12 centimetru dziļš sniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas