Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Znotiņa pēc pārdomām piekritusi ieņemt Kontroles dienesta vadītājas amatu

Advokāte Ilze Znotiņa, kas jau iepriekš bija minēta kā galvenā pretendente uz amatu, ir piekritusi ieņemt Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta vadītājas amatu, trešdienas rītā LTV raidījumā Rīta panorāma paziņoja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Znotiņa amatā stāsies no 1.jūnija. Trešdien viņa savu piekrišanu vadīt Kontroles dienestu apliecinājusi rakstiski, teica premjers.

Kučinskis skaidroja, ka Znotiņa kopā ar darba grupu meklēs risinājumus, lai panāktu Kontroles dienesta neatkarību, iespējams, ka dienestam tiks piemērots tāds pats statuss kā KNAB. 

Znotiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka pēc pārdomu perioda piekritusi ieņemt šo amatu, jo panākta vienošanās par veicamajiem uzdevumiem un mērķiem, vadot Kontroles dienestu. Znotiņa detalizētāk par sasniedzamajiem mērķiem patlaban negribēja runāt, jo vēlas vispirms "visu salikt pa plauktiņiem un uz papīra", lai sabiedrību ar tiem plašāk iepazīstinātu nākamnedēļ paredzētajā preses konferencē.

Vaicāta, vai aizejošajam dienesta vadītājam Burkānam piedāvātu ieņemt dienesta vadītāja vietnieka amatu, Znotiņa atbildēja, ka patlaban to nekomentēs, taču izslēgt nevarot neko. "Man, protams, Burkāna kunga zināšanas šķiet svarīgas, bet vietnieka amats ir pārāk nopietns amats, lai to varētu piedāvāt, nesatiekoties, neizrunājoties un neredzot viņa perspektīvu. Ja tas būs ārkārtīgi labs redzējums, kurš sakritīs ar manu redzējumu, tad es neizslēdzu absolūti neko, taču patlaban es atturētos no pārsteidzīgiem pieņēmumiem," norādīja Znotiņa.

Viņa noliedza atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers viņai ieteicis Burkānu ņemt par savu vietnieku. "Man liekas, ka šeit uztaisīta ļoti jocīga drāma. Šī ir spekulācija. Nezinu no kurienes radusies šāda informācija," piebilda Znotiņa.

Viņa arī informēja, ka, stājoties amatā, apturēs savas pilnvaras advokatūrā.

Portāls Diena.lv jau pirmdien vēstīja, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera izvēlētais kandidāts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieka amatam ir lūdzis papildu laiku, lai izlemtu, vai ir gatavs ieņemt šo amatu.

Pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns šajā amatā ir kopš 1998.gada un viņa pilnvaru termiņš beidzas šā gada 31.maijā.

ziņa papildināta ar Znotiņas komentāru

Top komentāri

zvirbulēns
z
Nabaga, vecais Burkāns, 20 gadus dzīvoja kā nierīte taukos, nekas nebija jādara, ta i darīt neko i negribējās...un tagad uz ielas, vai? Kalnmeijer, kad Tu sāksi strādāt?
Sinagogā
S
arī jau saņemta atvēle ieņemt jauno amatu?
Trollis JT
T
Redzams, dāma saprot reputācijas nozīmi... jo kurš gan viņu turpmāk ņemtu nopietni, ja viņa tagad , pusceļā, izlektu no ejoša tramvaja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas