Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Facebook dos lietotājiem iespēju noskaidrot, vai viņi sekojuši Krievijas propagandai

Sociālā tīkla kompānija Facebook trešdien paziņoja, ka tā radīs jaunu instrumentu, kurš ļaus lietotājiem noskaidrot, vai viņi sekojuši Krievijas propagandas paziņojumiem šajā tīklā vai Instagram.

Šis paziņojums izskanējis laikā, kad turpinās izmeklēšana par Krievijas apmaksātu nepatiesu un maldinošu saturu, kas parādījies sociālo mediju tīklos pērn notikušo ASV prezidenta vēlēšanu sezonā.

Facebook dos lietotājiem iespēju noskaidrot, vai viņi atzīmējuši ar "patīk" vai sekojuši paziņojumiem vai lapām, ko radījusi ar Kremli saistītā Krievijas kompānija Internet Research Agency (Agentstvo internet-issļedovaņij) laikā no 2015.gada janvāra līdz 2017.gada augustam.

"Šī ir daļa no mūsu notiekošajiem centieniem aizsargāt mūsu platformas un cilvēkus, kuri tās lieto, no sliktiem aktoriem, kuri mēģina graut mūsu demokrātiju," paziņoja Facebook", solot, ka šis instruments kļūs pieejams līdz šī gada beigām.

Tiek lēsts, ka 126 miljoni amerikāņu tika pakļauti Krievijas iedvesmotiem paziņojumiem un stāstiem sociālajā tīklā Facebook no 2015.gada janvāra līdz 2017.gada augustam. Kompānijas Facebook galvenais jurists Kolins Strečs to atzina, oktobrī runājot ar ASV Senāta Tiesu komitejas apakškomitejas locekļiem.

Kalifornijā bāzētā kompānija Facebook arī ir paziņojusi, ka tā algo vairāk reklāmu recenzentu, divkāršo drošības centienus un veido jaunus instrumentus reklāmu caurredzamības uzlabošanai.

Top komentāri

jautājums
j
"Facebook dos lietotājiem iespēju noskaidrot, vai viņi atzīmējuši ar "patīk" vai sekojuši paziņojumiem vai lapām, ko radījusi ar Kremli saistītā Krievijas kompānija". Bet vai būs norādīts arī izlasītās vai noskatītās informācijas saturs? Cilvēks būs noskatījies kaķu video, bet tagad viņam teiks, ka viņš ir sekojis krievu propagandai. Un vai būs norādīts, ka šī informācija ir patiesa vai nav patiesa? Ja tā bija patiesa, vai tamdēļ tagad būs jādomā, ka tā vairs nav patiesa?
sarkano rupors
s
https://www.youtube.com/watch?v=UAi7kmlOt1I
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits