Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sendijas izpostīto ASV reģionu pārsteidz jauna vētra

Nepaspējuši attapties no postošās vētras Sendija, desmitiem tūkstošiem iedzīvotāju ASV ziemeļaustrumos cietuši no jaunas dabas stihijas. Naktī uz ceturtdienu valsts apdzīvotāko reģionu sasniedza ziemas vētra, kas ar spēcīgām vēja brāzmām sev līdzi atnesa slapju sniegu un lietu.

No Delavēras līdz Menai bez elektrības palikuši vairāk nekā 60 tūkstoši māju, kas pievienojušās tiem 640 tūkstošiem ēku, kas ir ietītas tumsā un aukstumā jau kopš 29. oktobra, kad šeit plosījās Sendija, raksta Reuters.

Vētras laikā uz ceļiem un dzelzceļa līnijām izveidojās apledojums, kas ceturtdienas rītā traucēja nokļūt darbā tūkstošiem cilvēku. Atcelti arī vairāki simti avioreisu. Daudzviet radušies biezi sniega sanesumi. Ņujorkā sniega segas biezums sasniedzis 13 centimetru, bet daudzviet citur pat 26 centimetrus.

Gaisa temperatūras pazemināšanās radījusi jaunas rūpes cilvēkiem, kuru mitekļi ir bez elektrības. Ņujorkā iedzīvotājiem tiek izdalīti sildītāji un siltās segas, ir atvērtas patversmes tiem, kuri grib pārlaist nakti siltumā.

Slapjais un smagais sniegs draudēja sagāzt kokus un pārraut elektrības līnijas, tādēļ varasiestādes brīdināja, ka ir apdraudēti centieni atjaunot elektrības piegādi rajoniem, kas cieta no Sendijas. «Mēs atgriežamies tur, kur bijām, jo cilvēki, kuri bija atguvuši elektrību, to atkal zaudēja,» sacīja Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs.

Ņūdžersijas lielākajā pilsētā Ņuarkā, kur mīt 277 tūkstoši iedzīvotāju, bez elektrības ir 25 tūkstoši cilvēku, un to skaits var pieaugt, brīdinājis pilsētas mērs Korijs Būkers. «Tas ir mātes dabas uzlikts pārbaudījums. Tas pār liecinās par mana štata un pilsētas apņēmību un raksturu,» viņš sacīja telekanālam CNN.

Ņujorkas un Ņūdžersijas varasiestādes pirms gaidāmās vētras aicināja evakuēties apdraudētāko Atlantijas okeāna piekrastes rajonu iedzīvotājus, kuri pirms nedēļas piedzīvoja plūdus.

Tomēr daudzi cilvēki palika savos bez elektrības un siltuma esošajos mitekļos. «Viņi baidās, ka varētu tikt aplaupīti,» paskaidro 73 gadus vecā pensionāre Kristīne Džounsa, kura nekur nevar doties, jo viņas automašīnu iznīcināja Sendija. «Pusaugu zēni cenšas ielauzties.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits