Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Apšaudē Floridas lidostā nogalināti pieci cilvēki; slepkava aizturēts

Piektdien ASV Floridas štata Fortloderdeilas starptautiskajā lidostā izcēlusies apšaude, kurā nogalināti pieci cilvēki, bet aizdomās turamais aizturēts, paziņojis vietējais šerifa departaments.

Fortloderdeilas lidostas amatpersonas lidostas oficiālajā tvitera kontā ziņoja, ka 2.termināļa bagāžas saņemšanas daļā izcēlies incidents. Tā iemesli aizvien nav zināmi.

Šāvējs bijis bijušais ASV karavīrs Estebans Santjago, kurš dienējis Irākā. Viņš ar pistoli nošāva piecus cilvēkus un, likumsargiem neizmantojot ieročus, tika aizturēts apmēram pēc minūtes, Kad beigušās lodes, viņš nometis ieroci un apgūlies uz grīdas, un policija viņu aizturēja. Pašlaik viņu nopratina Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) un policijas slepkavību nodaļas izmeklētāji.

Astoņi cilvēki apšaudē tika ievainoti un ir nogādāti slimnīcā, piebilda vietējais šerifa departaments.

Nav skaidri šāvēja motīvi. Telekanāls ABC News ziņoja, ka šāvējs bija lidojis uz Fortloderdeilu no Aļaskas štata, pa ceļam nolaižoties Minesotas štatā. Saskaņā ar telekanāla CBS News ziņām viņš lidojuma laikā bija iesaistījies kādā strīdā.

Telekanāls CNN ziņoja, ka aizdomās turētais veda šaujamieroci bagāžā un bija to deklarējis. Pēc nolaišanās un bagāžas saņemšanas viņš tualetē pielādēja ieroci, atgriezās bagāžas saņemšanas daļā un atklāja uguni.

Uzbrucējam mugurā bijis Zvaigžņu karu t-krekls, novērojis kāds no aculieciniekiem.

CBS News ziņoja, ka šis vīrietis pirms diviem mēnešiem ienācis FIB birojā Aļaskas štata Ankoridžas pilsētā un apgalvojis, ka ASV valdība kontrolē viņa prātu un liek skatīties Islāma valsts videoierakstus. FIB aģenti pēc uzbudinātā vīrieša iztaujāšanas izsauca policiju, kas aizveda viņu uz psihiatrisko slimnīcu.

Santjago, kurš ir bijušais Puertoriko un Aļaskas Nacionālās gvardes karavīrs, bija dienējis Irākā no 2010.gada aprīļa līdz 2011.gada februārim. Pērn augustā viņš tika atvaļināts no Aļaskas Nacionālās gvardes par neapmierinošu dienestu, ziņoja ASV mediji.

Pirms vairākiem gadiem pret viņu notika izmeklēšana par bērnu pornogrāfiju, bet apsūdzības netika izvirzītas.

Fortloderdeilas lidosta, kas ir svarīgs transporta mezgls lidojumiem uz Karību jūras reģionu, pēc apšaudes atcēla visus reisus.

50 kilometrus attālā Maiami starptautiskā lidosta pavēstīja, ka darbojas ierastajā kārtībā, tomēr ir pastiprinājusi drošības pasākumus.

Topošais ASV prezidents Donalds Tramps izteicies, ka seko līdzi situācijai un ir jau runājis ar Floridas gubernatoru par "šausmīgo situāciju". 

Papilldināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits