Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

ASV aicina Vāciju Sīrijā izvietot sauszemes karaspēku

ASV aicina Vāciju izvietot Sīrijā sauszemes karaspēku, paziņojis ASV sūtnis Sīrijas jautājumos Džeimss Džefrijs, norādot, ka vācu karavīri Sīrijā nepieciešami loģistikas, vietējo karavīru apmācības un tehniskā atbalsta uzdevumiem.

"Mēs vēlamies, lai Vācijas sauszemes karaspēks šajā reģionā daļēji aizstātu amerikāņu karavīrus," intervijā laikrakstam Welt am Sonntag sacīja ASV diplomāts.

Vācu karavīru iesaistīšana kaujas operācijās Sīrijā nav galvenais uzdevums, jo "pret Islāma valsts karotājiem labāk izmantot vietējo karotāju spēkus", skaidroja Džefrijs.

Tomēr Vācijas karavīri varētu palīdzēt sabiedrotajiem loģistikas, vietējo karavīru apmācības un tehniskā atbalsta jomā, norādīja ASV diplomāts.

Misijas mērķim būtu jābūt stabilitātes nodrošināšanai Sīrijas ziemeļaustrumos un garantijas, ka reģionā neatgriežas Islāma valsts,  piebilda Džefrijs.

Viņš arī norādīja, ka ASV necenšas gāzt Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, bet vēlas panākt, lai Sīrijā ANO aizbildniecībā tiktu īstenotas politiskās reformas, kā arī, lai reģionu pilnībā pamet Irāna.

Džefrijs ASV prasības jau apspriedis ar Vācijas valdības pārstāvjiem Berlīnē, norāda laikraksts. "Vācu puse apdoma, kādu atbalstu tā var sniegt," sacīja diplomāts. Iespējams, tiks iesaistīts sauszemes karaspēks, bet tā varētu būt arī civilā vai finanšu palīdzība, vai arī cita veida militārā palīdzība, viņš piebilda.

Vācijas karavīri jau šobrīd iesaistījušies operācijās pret Islāma valsti, gaisa spēkiem no Jordānijas teritorijas veicot izlūkošanas lidojumus.

2018.gada beigās ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par ASV karaspēka izvešanu no Sīrijas, ar šo lēmumu pārsteidzot pat tuvākos sabiedrotos, ieskaitot kurdu spēkus, kuriem bija izšķirošā loma Sīrijā kaujās pret Islāma valsti.

Kā skaidroja Džefrijs, ASV tagad pretdžihādistu koalīcijas partneru vidū meklē sabiedrotos, kas vēlētos brīvprātīgi sniegt atbalstu, un cer uz Vācijas atbalstu šajā sakarībā.

Pilsoņkarš Sīrijā sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas pilsoņkara astoņos gados dzīvību zaudējuši vairāk nekā 370 000 cilvēku, liecina aktīvistu aplēses.

Top komentāri

Scorseze
S
Debilismam tiešām vairs nav robežu:)! ASV aicina vienu neatkarīgu valsti (Vāciju) izvietot savu karaspēku citā neatkarīgā valstī (Sīrija) un visa pasaule izliekas ka nekas nenotiek, ka viss ir vislabākajā kārtībā?!?!?!? Tiklīdz Ķīna un Krievija nosūta savus militāros padomniekus palīgā Venecuēlas valdībai, pēc tās lūguma, uzreiz ir jābļauj par draudiem?!?!? Tiklīdz Sīrijas valdība aicina palīgā Krieviju, tā jābļauj par draudiem?!?!?!? Man ir jautājums, vai ASV var spļaut virsū visam un visiem un darīt visu kas ienāk prātā, vai nekādi likumi vairs nepastāv?! ASV ir izvietojuši savu karaspēku visā pasaulē ārpus savas valsts teritorijas, nodarbojas ar atklātu reketu un laupīšanu, taču nemitīgi tiek kviekts par Kreivijas militārajiem draudiem, lai gan krievu armija atrodas savā valstī!
rekur
r
1. Kā var prasīt izvietot karaspēku svešas valsts teritorijā, bez viņas piekrišanas? Kas būtu, ja Meksika aicinātu izvietot ķīniešu karaspēku Kalifornijā vai Kanādā? Ne Suverenitāte, ne Starptautiskās tiesības vairāk neeksistē??? 2. Vācija to nekad nedarīs. Vācija, kā no uguns, baidās tikt ievilkta Sīrijas konfliktā. Bundestāgā šis piedāvājums izraisīs nāvīg kritiku. Merķele to atļauties nevar.Par Kristīgajiem Demokrātiem vēlēšanās Vācijas iedzīvotāji pārstātu balsot.
P
P
To sauc par savu sūdu maisīšanu ar citu rokām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits