Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Savienoto Valstu vēstniecība Havanā atsāka darbu 2015. gada jūlijā – pēc tam, kad toreizējais ASV prezidents Baraks Obama atjaunoja 1961. gadā iesaldētās diplomātiskās attiecības ar Kubu

ASV apsver iespēju slēgt vēstniecību Havanā

Tikai divus gadus pēc ASV vēstniecības Kubā atkalatvēršanas Vašingtona apsverot diplomātiskās misijas slēgšanu. Tas nav saistīts ar ASV prezidenta Donalda Trampa neseno lēmumu daļēji atcelt sava priekšgājēja Baraka Obamas īstenoto "atkušņa politiku" pret komunistisko valsti.

Iemesls ir Kubā strādājošo amerikāņu diplomātu veselības problēmas, kuras varētu būt izraisījuši iespējami skaņas uzbrukumi. No tiem varētu būt cietuši arī Kanādas vēstniecības darbinieki. Amerikāņu un kanādiešu izmeklētājiem pagaidām neesot izdevies noskaidrot vainīgos, taču izskan minējumi, ka viņi ir meklējami Krievijas vēstniecībā Havanā. 

ASV Valsts departaments apstiprinājis, ka vismaz 21 ASV sūtniecības Kubā darbinieks sūdzējies par regulārām spēcīgām galvassāpēm, reiboni, nelabumu, līdzsvara traucējumiem, kā arī īslaicīgu dzirdes un atmiņas zudumu. Pēc padziļinātām medicīniskajām pārbaudēm dažiem no viņiem konstatēti viegli smadzeņu un centrālās nervu sistēmas bojājumi. Par līdzīgiem simptomiem sūdzējušies arī vismaz pieci Kanādas vēstniecības darbinieki un viņu ģimenes locekļi. 

Virkne ASV un Kanādas vēstniecībā strādājošo aizvadītā gada nogalē esot sākuši sūdzēties par dīvainu pašsajūtu, uzturoties mājās. Atsevišķos gadījumos viņi ir dzirdējuši maļošus vai zvanošus trokšņus, kā arī sajutuši stipras vibrācijas savā ķermenī. Daži atradušies gultā, kad viņus piemeklēja nepierastā pašsajūta. Daļa diplomātu apgalvo, ka nepatīkamās skaņas un izjūtas viņus pārņēmušas tikai atsevišķās vietās mājoklī.

Mediji, atsaucoties uz amerikāņu un kanādiešu amatpersonām, vēsta, ka diplomāti varētu būt cietuši no "akustiskiem uzbrukumiem", kas veikti, izmantojot nezināmas tehnoloģijas.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 19.septembra, numurā!

Top komentāri

to Andrim
t
Kļūdies, draugs, mūsu Augstākās Kastas shēmotāji, pat ļoti pieprot šādas lietas vai griežās pie tādiem speciālistiem. Padomā pats - ka var sasaukumu, pēc sasaukuma, pie Siles tikt ievēlēti tie paši korumpētie vēži un ne viens cits ?! Kā var Puķu Andris, Misters 20 %, Lembis, Buldozers, Dolgopolovi un Jezdakovas, Vaškeviči shēmot, ņirgt tautas sejā, un par to viņiem nekādu negatīvu seku nav ? Protams, ka viņi šo to no tādām lietām prot.
Andris
A
Tak Krievija jau no 80 - to gadu beigām pielieto psihotronos ieročus ! Tikai mūsu shēmiski korumpētie materiālisti, no Augstākās Kastas un DP, retais kurš, ir aizdomājušies par šo tēmu....... Uzminiet 3 x reizes, kādēļ Sočos Olimpiāde, bez jebkādiem ekscesiem, aizritēja. Krieviem ir, tāda veida ieroči, kur Pelmeņa ātombumbas nestāv klāt. Brīnos, tikai, kādēļ jeņķi nav atbildējuši Krievijai ar to pašu. Viņiem arī šīs tehnoloģijas nav svešas.
Che
C
Pindosu agresori atkal satricina gaisu ar savu paranoju. Jāpatriec šos vispasaules okupantus no Kubas ,kamēr nav ieperinājušies un jaizvieto tur Krievijas kodolraķetes Kubas un dažu D-Amerikas valstu drošībai. Z-Koreja labs piemērs kā nosargāt suverenitāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits