Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ASV draud apturēt sadarbību ar Krieviju Sīrijas jautājumā

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs trešdien draudēja pārtraukt sadarbību ar Krieviju Sīrijas jautājumā, ja Maskava "nespers tūlītējus soļus", lai pārtrauktu uzbrukumus Alepo pilsētai.

Kerijs ir norādījis Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, ka Vašingtona Maskavu uzskata par atbildīgu par situāciju Alepo, kur uzbrukumus veic Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēki.

"Viņš informēja ārlietu ministru, ka Savienotās Valstis veic sagatavošanās darbus, lai apturētu ASV - Krievijas divpusējo sadarbību Sīrijā (..) ja vien Krievija nespers tūlītējus soļus, lai pārtrauktu uzbrukumu Alepo un atjaunotu ugunspārtraukšanu," paziņoja Kerija preses pārstāvis Džons Kirbijs.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits