Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

ASV finanšu ministrs: domstarpības par eiro zonas parādu krīzes risinājumu rada katastrofālu risku finanšu tirgiem

Domstarpības, kādas eiro zonas valstu vidū pastāv jautājumā par pašreizējās parādu krīzes risinājumu, rada katastrofālu risku finanšu tirgiem, piektdien paziņoja ASV finanšu ministrs Timotijs Gaitners.

"Tas, kas rada ļoti lielu kaitējumu, ir ne tikai atšķirīgās nostājas debatēs par stratēģiju [parādu  krīzes risināšanai], bet arī nerimstošais konflikts starp [eiro zonas] valstīm un [Eiropas] Centrālo banku," Gaitnera teikto citē aģentūra "Dow Jones Newswires".

"[Eiro zonas valstu] valdībām un centrālajām bankām ir jārīkojas tā, lai likvidētu katastrofālo risku, [kāds apdraud finanšu] tirgus," akcentēja ASV finanšu resora vadītājs savā runā eiro zonas valstu finanšu ministru un centrālo banku vadītāju apspriedē par jaunu palīdzību Grieķijai.

Apspriede, kas notika Polijas pilsētā Vroclavā, ir beigusies bez rezultātiem, un tās dalībnieki nolēma atlikt līdz nākamajam mēnesim lēmumu par astoņu miljardu eiro (5,6 miljardu latu) lielas starptautiskā aizdevuma kārtējās daļas piešķiršanu Grieķijai.  

Jau vēstīts, ka ASV vairojas bažas par eiro zonas nespēju rast risinājumu parādu krīzei, un, pēc aģentūras"Reuters" vēstītā, Vašingtonas pieaugošās bažas apliecinot tas, ka ASV finanšu ministrs  nolēma spert bezprecedenta soli un piedalīties eiro zonas finanšu ministru apspriedē.      

ASV prezidents Baraks Obama nedēļas sākumā brīdināja, ka pasaules ekonomikā saglabāsies vājums, kamēr nebūs atrisināta eiro zonas parādu krīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits