Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

ASV Kongresā demokrāti ierosina policijas reformas likumprojektu

ASV Kongresa abu palātu demokrāti paziņojuši par vērienīgu policijas reformas likumprojektu, kas iecerēts, lai samazinātu policijas vardarbību, uzlabotu policistu apmācības, kā arī pārraudzību un atbildību.

Likuma Taisnīgums policijas darbā projektā paredzēts federālajā līmenī aizliegt pielietot spēka paņēmienu, spiežot uz kaklu, aizliegt atsevišķu policijas darbību veikšanu bez ordera, noteikt plašāku ķermeņa kameru izmantošanu, izveidot datu bāzi par policistu pārkāpumiem.

Paredzētas izmaiņas arī attiecībā uz imunitāti, vieglāku padarot policistu sodīšanu par pārkāpumiem.

"Pasaule pieredz jaunas kustības dzimšanu šajā valstī," sacīja demokrātu likumdevēja Kārena Basa. "Profesijai, kurā ir vara, lai nogalinātu, būtu jābūt profesijai, kurā ir augstā līmenī apmācīti darbinieki, kas ir atbildīgi sabiedrības priekšā."

Pirms preses konferences likumdevēji Kapitolija ieejas hallē nometās ceļos klusuma brīdī, kas ilga astoņas minūtes un 46 sekundes. Tik ilgi policists 25.maijā Mineapolē turēja celi uz aizturētā Džordža Floida kakla. Drīz pēc tam Floids aizgāja no dzīves.

Floida nāve izraisījusi ASV protestus pret policijas brutalitāti un rasismu, kas daudzviet izvērsušies sen nepieredzētos grautiņos, veikalu izlaupīšanā un ielu vardarbībā.

Šobrīd vēl nav zināms, vai likumprojektu atbalstīs arī republikāņi. Lai likumprojekts tiktu pieņemts Senātā, tur būs nepieciešamas arī republikāņu balsis.

Top komentāri

nu jā
n
Kas 20.gadsimta sākumā bija komunistu partija, tas 21.gadsimta sākumā saucas "Demokrātu" partija un citi multikulturālisma āksti.
reptilis
r
Šajā nedēļas nogalē melno bandu savstarpējo rēķinu kārtošanas laikā Čikāgā tika nogalināti trīsdesmit cilvēku un vairāki ievainoti.Par to neviens demonstrācijās neiet un mūsu masu informācijas līdzekļi nestāsta. Bet pārkopēju savu komentāru par rasismu -Es ,tā lasīju un domāju - tie ASV ""labie""cilvēki no ""demokrātu""partijas ir Īstie Rasisti ,jo viņi ir nostādījuši melnos amerikāņus garīgi atpalikušu bērnu lomā par kuriem visiem ir jārūpējas un ,kuri ir savādāki nekā baltie vai aziāti. Jo,vai nu ir likums un taisnība ir visiem vienāds vai ir - Black lives mater. ( melnie rasisti) ,tātad melnie var darīt ,ko grib (,jo demokrātu prāt - melnie nav tādi paši likuma priekšā,kā baltie un aziāti)
ha, ha
h
Daudzi mūsu mediji saņem Sorosa stipendijas, klanās globālistiem un galēji kreisajiem liberāļiem, gāna Trampu un apjūsmo ASV "demokrātus", kuru jaunākais trends tagad ir grautiņu un laupīšanu glorifikācija un policijas struktūru demontāža. Tad kāpēc netiek uzsākta kampaņa par kompensācijām un Trīszvaigzņu ordeņiem netaisni notiesātajiem Vecrīgas grautiņu dalībniekiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits