Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ASV plāno atkal atvērt valsti pilnībā vakcinētiem ārzemniekiem

ASV, kas Covid-19 pandēmijas laikā slēdza savas robežas daudzu ārvalstu pilsoņiem, plāno atkal ielaist valstī pilnībā vakcinētus ārzemniekus, trešdien paziņoja Baltā nama amatpersona.

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija, atzīstot starptautisko ceļojumu nozīmību, grib atkal atvērt robežas apmeklētājiem no ārvalstīm "drošā un ilgtspējīgā veidā", sacīja amatpersona.

ASV attīsta "pakāpenisku pieeju, kas laika gaitā nozīmēs, ar ierobežotiem izņēmumiem, ka ārvalstu pilsoņiem, kas ceļo uz ASV - no visām valstīm - vajag būt pilnībā vakcinētiem," piebilda amatpersona, neminot termiņus. 

Šis plāns ir piesardzīga, bet ievērojama attīstība ASV pieejā pandēmijas ierobežošanai. ASV vēl 26.jūlijā paziņoja, ka saglabās aizliegumus ieceļošanai no ārvalstīm, neraugoties uz Eiropas spiedienu.

Darba grupa izstrādā "konsekventu un drošu" jaunu sistēmu starptautiskai ieceļošanai laikā, "kad mēs varam atkal atvērt ceļošanu", sacīja amatpersona.

ASV Covid-19 pandēmijas dēļ uz vairāk nekā gadu aizliedza iebraukšanu no Eiropas Savienības, Lielbritānijas, Ķīnas un Irānas, vēlāk pievienojot citas valstis, tai skaitā Brazīliju un Indiju. 

Eiropas Savienība jūnijā atļāva iebraukšanu no ASV, pieprasot vakcinācijas vai negatīva testa pierādījumu. Tas tika darīts, pakļaujoties tādu no tūrisma atkarīgu valstu kā Grieķija, Itālija un Spānija spiedienam.

Jaunā koronavīrusa delta variants ir veicinājis Covid-19 gadījumu skaita palielināšanos ASV, pārsvarā starp nevakcinētiem cilvēkiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits