Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Obama

ASV televīzijas kanāli ziņo, ka saskaņā ar to aplēsēm otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Baraks Obama. Atbilstoši telekanāla CNN aplēsēm, Obama varētu būt nodrošinājis 303 no nepieciešamajām 270 elektoru balsīm, kamēr viņa sāncesis Mits Romnijs - tikai 206.

Pašreizējam prezidentam izdevies gūt uzvaru gandrīz visos no tā dēvētajiem svārstīgajiem štatiem - Ohaio, Mičiganā, Viskonsinā, Ņūhempšīrā, Virdžīnijā, Kolorādo un Nevadā. Domājams, ka Obama gūs uzvaru arī Floridā, kas nozīmēs viņa uzvaru visos astoņos svārstīgajos štatos.

"Tas ir noticis, pateicoties jums. Paldies jums," tviterī saviem 22 miljoniem sekotāju ierakstīja Obama. Obama kļuvis tikai par otro demokrātu kopš Otrā pasaules kara, kurš ticis pārvēlēts prezidenta amatā.

Saskaņā ar ASV mediju aplēsēm, kas balstītas uz sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem un nobalsojušo vēlētāju aptaujām, Romnijs uzvarējis Aidaho, Alabamā, Arkanzasā, Dienviddakotā, Dienvidkarolīnā, Džordžijā, Indiānā, Jūtā, Kanzasā, Kentuki, Luiziānā, Misisipi, Montānā, Oklahomā, Rietumvirdžīnijā, Teksasā, Tenesī, Ziemeļdakotā, Nebraskā un Ziemeļkarolīnā.

Savukārt Obama bijis pārāks Delavērā, Havajās, Ilinoisā, Kalifornijā, Kolumbijas apgabalā, Konektikutā, Masačūsetsā, Menā, Merilendā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ņūmeksikā, Pensilvānijā, Rodailendā, Vašingtonā, Aiovā un Vērmontā.

Jāpiebilst, ka arī valstī kopumā Obama pagaidām ieguvis nedaudz vairāk balsu, nekā Romnijs. Esošais prezidents apsteidz republikāņu kandidātu par nepilniem 2,5 miljoniem balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits