Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

ASV Senāts noraida Obamas virzīto bezdarba mazināšanas plānu

Amerikas Savienoto Valstu senatori nobalsoja pret ASV prezidenta Baraka Obamas plānu cīņai ar bezdarbu valstī, neraugoties uz Baltā nama pēdējās sešas nedēļas ilgajiem centieniem panākt vienošanos ar republikāņiem šajā jautājumā, vēsta aģentūra AP.

447 miljardus ASV dolāru vērtās programmas pieņemšanai bija nepieciešams, lai to atbalstītu 60 no 100 senatoriem. Tomēr 46 republikāņi un divi viņiem pievienojušies demokrāti nobalsoja pret. Balsošanas rezultātus oficiāli netiek uzskatīti par galīgiem, jo tajā nepiedalījās vairāki demokrātu senatori, kuri tuvākajā laikā tikai ieradīsies Senātā, tomēr ar esošajām 48 balsīm pret ir pietiekami, lai programmu bloķētu.

B. Obamas programma virkni atvieglojumu un nodokļu samazināšanu dažādām iedzīvotāju grupām par kopējo summu aptuveni 270 miljardu dolāru, kā arī infrastruktūras objektu būvniecību par 175 miljardiem dolāru.

Ar piedāvājumu piešķirt 447 miljardus dolāru jaunu darba vietu radīšanai B. Obama nāca klajā septembra sākumā, uzrunājot Kongresu. „Jums ir nekavējoties jāpieņem šis plāns jaunu darba vietu izveidei. Jautājums ir par to, vai nacionālās krīzes draudu priekšā mums izdosies pārtraukt politisko cirku un sniegt reālu palīdzību ekonomikai,” paziņoja B. Obama.

Pēc ekonomistu domām, ASV prezidenta piedāvātie pasākumi atstātu ietekmi uz valsts ekonomiskās izaugsmes tempiem: 2012. gadā IKP palielinātos par 0,6%, savukārt bezdarba līmenis kristos par 0,2%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits