Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV septiņos štatos demokrāti balso priekšvēlēšanās

Septiņos ASV štatos un Kolumbijas apgabalā otrdien notiek demokrātu partijas priekšvēlēšanas, un pārliecinošas uzvaras gadījumā bijušais viceprezidents Džo Baidens būs nodrošinājis pietiekamu delegātu skaitu partijas nacionālajam konventam, kur oficiāli tiks izraudzīts demokrātu Baltā nama kandidāts.

Lai garantētu nomināciju, Baidenam ir jānodrošina 89% delegātu, par kuriem cīņa notiek otrdien, tomēr arī tad, ja šis skaitlis netiks sasniegts, viņa kā partijas acīmredzamā kandidāta loma nebūs apdraudēta.

Pateicoties pārliecinošajam sniegumam priekšvēlēšanu "lielajā otrdienā" marta sākumā, Baidens atrāvies no visiem galvenajiem sāncenšiem.

Ir teju pilnīgi droši, ka viņam mēneša laikā izdosies izcīnīt nominācijai vajadzīgos delegātus, ja tas būs nepieciešams.

Tomēr šī otrdiena ir vēsturiska iespēja 77 gadus vecajam demokrātam, lai demonstrētu spēku pirms cīņas pavēršanas pret republikāņu sāncensi patlabanējo prezidentu Donaldu Trampu.

Vērmontas senators Bērnijs Sanderss pārtraucis kampaņas aktivitātes un oficiāli paudis atbalstu Baidenam, tomēr arī viņa vārds otrdien ir balsošanas biļetenos.

Pirms otrdienas balsojuma padomnieks Džefs Vīvers mudināja progresīvos vēlētājus vienalga balsot par Sandersu.

"Cilvēkiem, kas atbalsta Bērniju Sandersu un viņa programmu, kas vēlas maksimāli palielināt progresīvo ietekmi konventā, ir jābalso par Bērniju Sandersu," mudināja Vīvers, atgādinot, ka Vērmontas senators vēlas nodrošināt sviras, lai ietekmētu partijas platformu un noteikumus.

Piekšvēlēšanas otrdien notiek Kolumbijas apgabalā, Dienviddakotā, Indiānā, Mērilendā, Montānā, Ņūmeksikā, Pensilvānijā un Rodailendā.

Top komentāri

Itamars Toledano
GUDRAM cilvēkam ILGS mūžs nes svētību, bet muļķim tas ir par nelaimi pašam un citiem. To mums Svētie Raksti un zemes pamati māca!
ha, ha
h
Ja notiktu neticamais un marasmātiķi Baidenu tiešām ievēlētu, viņš būtu 8 gadus vecāks par Trampu, kad tas 2016. gadā kļuva par prezidentu. Bet kurš gan neatceras liekulīgo liberāļu toreizējās vaimanas par to, ka valsti vadīs tik senils vecis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits