Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

ASV vēlas panākt Turcijā arestētā bin Ladena znota izdošanu

ASV lūgušas Turciju izdot Osamas bin Ladena znotu Suleimanu Abu Geitu, kurš tika aizturēts pagājušajā nedēļā Ankarā, trešdien vēsta turku mediji. Abu Geits - bijušais starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda runas vīrs - tika arestēts luksusa viesnīcā Ankarā un kopš tā laika ir aizturēts policijā, vēsta laikraksts Hurriyet.

Ankaras policija mediju sniegtās ziņas atteikusies komentēt, un arī ASV vēstniecība Ankarā paziņojusi, ka nesniegs komentārus jautājumos, kas saistīti ar terorismu. "Viss, ko varu pateikt, ka mēs sadarbojamies ar Turcijas varasiestādēm dažādās jomās," aģentūrai AFP norādīja vēstniecības preses pārstāvis.

ASV uzskata, ka Abu Geits ir saistīts ar 2001.gada 11.septembra teroraktiem ASV un tādēļ vēlas panākt viņa izdošanu, vēsta Hurriyet, norādot, ka Turcija izskata šo lūgumu.

Ankara uzskata Abu Geitu par bezpavalstnieku, jo Kuveita viņam atņēma pilsonību pēc tam, kad viņš internetā izplatītos video aizstāvēja 11.septembra teroraktus un draudēja ar jaunu vardarbību. Pēc traģiskajiem uzbrukumiem Abu Geits parādījās video kopā ar bin Ladenu, kurš tika nogalināts 2011.gada maijā ASV slepenā operācijā Pakistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits