Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

ASV viltus bagātniecei Sorokinai piespriež bargu cietumsodu

Vācijas un Krievijas izcelsmes afēristei Anna Sorokinai, kurai bija izdevies pārliecināt Ņujorkas augstāko sabiedrību, ka viņa ir pārtikusi bagātību mantiniece un tādējādi izkrāpt aptuveni 275 000 dolāru, ASV tiesa ceturtdien piespriedusi līdz 12 gadiem cietumā.

Krievijas kravas auto šofera meita, kas kādu laiku dzīvojusi Vācijā, ierodoties ASV 2016. gadā, uzdevās par sabiedrības dāmu Annu Delviju, cerot izkrāpt miljoniem dolāru.

28 gadus vecā sieviete, kurai bija izdevies pārliecināt bankas izsniegt viņai aizdevumos tūkstošiem dolāru, tika atzīta par vainīgu vairākos apsūdzību punktos, arī par zādzību lielos apmēros un pakalpojumu zādzību.

2016. un 2017. gadā viņai izdevies bez maksas ceļot privātās lidmašīnās, un viņa dzīvojusi greznās Manhetenas viesnīcās, nemaksājot rēķinus, norādīja apsūdzības puse.

Sorokina bija nodomājusi atvērt elitāru naktsklubu un mākslas galeriju. Viņa mēģināja aizņemties 22 miljonus dolāru, lai šo ieceri īstenotu, un bija pārliecinājusi kādu uzņēmēju nodrošināt viņai telpas Manhetenas prestižajā Parka avēnijā.

Vērienīgie krāpnieces plāni sabruka, kad viņa 2017. gada oktobrī tika apsūdzēta par krāpniecisku shēmu īstenošanu, kā rezultātā nelikumīgi iegūti aptuveni 275 000 dolāru.

Ņujorkas tiesnese Daiena Kīsela piesprieda Sorokinai no četriem līdz 12 gadiem cietumā, 24 000 dolāru naudassodu, turklāt viņai būs jāatlīdzina teju 200 000 dolāru.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Kopš kura laika ASV tiesās drīkst fotografēt? Kas šis ir par speciālu gadījumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits