Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Atentātu pārdzīvojusī ASV kongresmene paziņo par aiziešanu no Kongresa

Kongresmene no ASV Arizonas štata Gabriela Gifordsa, kura 2011. gada janvārī atentāta mēģinājuma laikā guva smagus galvas ievainojumus, paziņojusi, ka gatavojas atkāpties no amata. Politiķes videouzruna par šo jautājumu svētdienas vakarā tika ievietota videoservisā Youtube.

Pēc G. Gifordsas vārdiem, viņai vēl nepieciešams daudz paveikt rehabilitācijai, tādēļ demisija būs visu štata pilsoņu interesēs. Paredzams, ka Gifordsas demisija tiks pieņemta jau pirmdien, kāds avots Vašingtonā paziņoja aģentūrai Associated Press.

Demokrāte G. Gifordsa Arizonas štatu ASV Kongresā pārstāv jau trešo pilnvaru termiņu. 2011. gada 8. janvārī pret viņu tika vērsts atentāta mēģinājums – tikšanās ar vēlētājiem laikā 23 gadus vecais students Džareds Lī Lofners atklāja uguni pa sanāksmes dalībniekiem, nogalinot sešus cilvēkus un ievainojot 12, neskaitot G. Gifordsu.

Kongresmene guva smagus ievainojums galvā un ārsti vairākas nedēļas cīnījās par viņas dzīvību. 2011. gada jūnijā G. Gifordsa tika izrakstīta no slimnīcas, savukārt augustā viņa parādījās Kongresa sēdē. Intervijā, kura 2011. gada novembrī tika translēta tiešajā ēterā, G. Gifordsa atbildēja galvenokārt vienzilbīgiem vārdiem, kā arī ar milzu grūtībām spēja izveidot un izrunāt frāzes. Savukārt pēdējā videouzrunā viņa runā lēnām, pēc daudzu domām, atkārtojot iepriekš iemācītu tekstu.

Jāpiebilst, ka Dž. Lofners tika atzīts par nepieskaitāmu un nosūtīts uz piespiedu ārstēšanu. Savu vainas slepkavībās un slepkavību mēģinājumos viņš nav atzinis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits