Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baidens apžēlo par marihuānas glabāšanu un lietošanu notiesātos

ASV prezidents Džo Baidens federālajās zemēs un Kolumbijas apgabalā apžēlojis tūkstošiem cilvēku, kas notiesāti par marihuānas lietošanu vai vienkāršu glabāšanu, piektdien paziņojis Baltais nams.

Baidens apžēloja arī 11 cilvēkus, kuri izcieš sodus, ko Baltais nams uzskata par nesamērīgi gariem par nevardarbīgiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām.

Baidena mērķis ir mazināt rasu nevienlīdzību tiesu sistēmā un panākt vienlīdzīgu taisnīgumu.

"Sodāmība par marihuānas lietošanu un glabāšanu ir radījusi nevajadzīgus šķēršļus nodarbinātības, mājokļa un izglītības iespējām," sacīja Baidens, piebilstot, ka pārāk daudz dzīves ir sagrautas neveiksmīgās pieejas marihuānai dēļ un ir pienācis laiks labot šīs kļūdas.

Baidens veica līdzīgu apžēlošanu arī pagājušajā gadā pirms vidustermiņa vēlēšanām. Uz apžēlošanu varēja pretendēt tūkstošiem cilvēku, kas saskaņā ar federālajiem likumiem notiesāti par marihuānas glabāšanu.

Baidens atkārtoti aicināja gubernatorus un vietējos vadītājus veikt līdzīgus pasākumus, lai dzēstu sodāmību par marihuānas lietošanu. "Tāpat kā nevienam nevajadzētu atrasties federālajā cietumā tikai marihuānas lietošanas vai glabāšanas dēļ, tā arī nevienam nevajadzētu atrasties vietējā cietumā vai štata cietumā šāda iemesla dēļ," sacīja prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits