Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Baidens plāno publiskus pasākumus, lai kliedētu bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus

ASV prezidents Džo Baidens tuvākajās dienās tiksies ar Kongresa līderiem un demokrātu gubernatoriem, sniegs interviju televīzijai un rīkos preses konferenci, lai novērstu pieaugošās bažas par savām spējām pildīt prezidenta pienākumus pēc katastrofālā snieguma pagājušās nedēļas debatēs ar republikāņu kandidātu Donaldu Trampu, otrdien paziņoja Baltais nams.

"Mēs patiešām vēlamies pāršķirt lappusi šajā jautājumā," uzsvēra Baltā nama preses sekretāre Karīna Žanpjēra, komentējot aicinājumus Baidenam izstāties no cīņas par Balto namu, lai dotu iespēju citam demokrātu kandidātam. 

Žanpjēra sacīja, ka Baidena neveiksmīgā dalība debatēs skaidrojama ar to, ka viņš bijis saaukstējies. Debašu laikā Baidens ne reizi vien ieklepojās. 

Baidens vēlēšanu kampaņas pasākumā otrdien teica, ka viņa sliktajā sniegumā debatēs vainojama laika zonu maiņa, jo viņš pirms tam devies uz Eiropu.

"Es nebiju pārāk gudrs. Es nolēmu pāris reizes apceļot pasauli," ironizēja ASV prezidents.

Viņš sacīja, ka jautājumā par ceļošanu neesot klausījis savu personālu un pajokoja, ka debašu laikā "aizmidzis uz skatuves".

Pēc tam, kad telekanāla CNN rīkotajās debatēs ceturtdien 81 gadu vecais Baidens bieži minstinājās, pārteicās un zaudēja domas pavedienu, pastiprinājušās bažas, vai viņš spētu nostrādāt vēl vienu četru gadu amata termiņu.

Demokrātu partijas ziedotāju vidū un Kapitolijā pieaug satraukums par to, vai Baidens spēs uzvarēt Trampu vēlēšanās novembrī, aģentūrai AP sacīja par demokrātu iekšējām diskusijām informēti avoti. 

Ir daudz jautājumu, vai  Baidena sniegums debatēs uzskatāms tikai par atsevišķu gadījumu. Divi cilvēki, kas ir kopā ar prezidentu aiz slēgtām durvīm, aģentūrai AP pastāstīja, ka Baidens bieži izsakās precīzi un koncentrēti, taču mēdz būt arī brīži, īpaši vakarā, kad viņa domas šķiet juceklīgas, viņš pārtrauc teikumu vidū vai šķiet apjucis. Šie cilvēki ar AP runāja ar nosacījumu, ka tiks saglabāta viņu anonimitāte.

Baidenu neizstāties no vēlēšanu cīņas mudinājusi arī viņa ģimene.

Baltais nams informēja, ka Baidens tuvākajā laikā tiksies ar Kongresa līderiem un  trešdien viņam būs tikšanās ar štatu gubernatoriem no Demokrātu partijas. Piektdien Baidens sniegs interviju telekanālam ABC. Prezidentam arī plānoti braucieni uz Viskonsinas štatu piektdien un Filadelfiju svētdien. Savukārt nākamajā nedēļā viņš rīkos preses konferenci NATO samita laikā Vašingtonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits