Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baidens uzvar demokrātu priekšvēlēšanās Floridā, Ilinoisā un Arizonā

Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens otrdien uzvarēja Demokrātu partijas priekšvēlēšanās Floridas, Ilinoisas un Arizonas štatos, gūstot būtiskas uzvaras cīņā par šīs partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām novembrī, ziņoja ASV telekanāli.

Saskaņā ar telekanālu aplēsēm 77 gadus vecais Baidens guvis uzvaru pār 78 gadus veco Sandersu Floridā, kas ir lielākais no trim štatiem, kuros otrdien notika priekšvēlēšanas, kā arī Ilinoisā un Arizonā.

Uzvara šajos trīs štatos nodrošina Baidenam tikpat kā nepārvaramu pārsvaru pār Sandersu cīņā par izvirzīšanu no Demokrātu partijas dalībai prezidenta vēlēšanās. 

Priekšvēlēšanas otrdien notika par spīti jaunā koronavīrusa epidēmijai, bet Ohaio štatā tās tika atceltas šīs epidēmijas dēļ. 

Arizonā vēlētāji bija mudināti balsot pa pastu, kamēr Floridā un Ilinoisā varasiestādes aicināja rūpīgi mazgāt rokas un slēgt vēlēšanu iecirkņus, kas atrodas veco ļaužu aprūpes namos.

Ohaio, kur gubernators Maiks Devains jau iepriekš aicināja priekšvēlēšanas atlikt līdz vasarai, veselības aizsardzības iestādes pirmdien izdeva rīkojumu par vēlēšanu iecirkņu slēgšanu.

ASV prezidents Donalds Tramps, kā jau bija gaidāms, otrdien uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās Floridā un Ilinoisā, praktiski kļūstot par Republikāņu partijas kandidātu prezidenta vēlēšanām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits