Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baltais nams noraida piedalīšanos impīčmenta izmeklēšanā

Baltais nams piektdien nosauca impīčmenta izmeklēšanu pret ASV prezidentu Donaldu Trampu par "pilnīgi nepamatotu" un lika saprast, ka nesūtīs savus pārstāvjus aizstāvēt Trampu pret oficiālām apsūdzībām.

Republikāņi tomēr pieprasīja, lai Pārstāvju palātas Tieslietu komitejā nākamnedēļ liecinātu Džo Baidena dēls Hanters Baidens, impīčmenta izmeklēšanas vadītājs Ādams Šifs un trauksmes cēlājs, kura ziņojums noveda līdz šīs izmeklēšanas uzsākšanai.

"Kā jums zināms, jūsu impīčmenta izmeklēšana ir pilnīgi nepamatota un ir pārkāpusi pienācīga procesa un fundamentāla godīguma pamatprincipus," Baltā nama galvenais advokāts Pats Čipollone rakstīja vēstulē komitejas vadītājam Džerijam Nadleram.

"Pārstāvju palātas demokrāti ar šo šarādi ir izšķieduši pietiekami daudz Amerikas laika. Jums tagad vajadzētu beigt šo izmeklēšanu un nešķiest vēl vairāk laika ar papildu uzklausīšanām," rakstīja advokāts.

Čipollone nāca klajā ar šo vēstuli dažas minūtes pirms termiņa, līdz kuram bija jāpaziņo, vai Baltais nams sūtīs savus pārstāvjus aizstāvēt Trampu pret apsūdzībām, ka viņš ļaunprātīgi izmantojis savu varu, izdarot spiedienu uz Ukrainu, lai tā meklētu kompromitējošu materiālu pret Trampa potenciālo prezidenta vēlēšanu sāncensi - bijušo viceprezidentu Džo Baidenu.

Tieslietu komiteja pirmdien sāks izskatīt izmeklētāju savāktos pierādījumus, lai izlemtu, vai Tramps apsūdzams varas ļaunprātīgā izmantošanā, kukuļdošanā un izmeklēšanas kavēšanā. 

Šīs apsūdzības var kļūt par impīčmenta pantiem, kas tuvāko nedēļu laikā tiktu nosūtīti balsojumam Pārstāvju palātā. 

Ja tie, kā gaidāms, tiks pieņemti demokrātu kontrolētajā Pārstāvju palātā, tad jautājums par Trampa atcelšanu no prezidenta amata tiks nodots Senātam, kurā vairākums ir Trampa republikāņiem.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi septembra beigās nolēma sākt impīčmenta izmeklēšanu saistībā ar trauksmes cēlāja ziņojumu, ka Tramps jūlijā telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski mēģinājis viņu pierunāt sniegt informāciju par Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbību Ukrainā. Pastāv bažas, ka Tramps aizturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai izdarītu spiedienu uz Kijevu personīga politiska labuma gūšanai.

 

Top komentāri

aina
a
Pareizi dara! Ķenguru linčingā nav jāpiedalās
ha, ha
h
"Demokrātu" bandas vadoņi būtu pelnījuši Gvantanamo par valsts apvērsuma mēģinājumu.
miers & labklājība
m
https://youtu.be/jHktiYC-TIM
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits