Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Baltais nams: Tramps parakstīs likumu par sankcijām pret Krieviju

ASV prezidents Donalds Tramps atbalsta Kongresa pieņemto likumprojektu par jaunām sankcijām pret Krieviju, kā arī Irānu un Ziemeļkoreju, un to parakstīs, paziņojis Baltais nams.

"Prezidents Donalds Tramps lasīja likumprojekta sākotnējos variantus un runāja par tā svarīgākajiem elementiem. Viņš tagad ir izskatījis galīgo versiju, atbalsta to un domā to parakstīt," teikts Baltā nama paziņojumā.

Līdz šim Tramps nebija skaidri licis saprast, vai viņš parakstīs pārliecinošu Kongresa atbalstu guvušo likumprojektu, kas izstrādāts tā, lai ierobežotu prezidenta iespējas atcelt Maskavai noteiktās sankcijas.

Likuma mērķis ir sodīt Krieviju par darbībām Ukrainā un Sīrijā, kā arī par Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās pērn.

Tramps ir izrādījis gatavību sadarboties ar Krieviju un apšaubījis Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, tāpēc viņa nostāja raisījusi kongresmeņu bažas, ka prezidents varētu vienpusēji mīkstināt sankcijas.

Tāpēc sankcijas pret Irānu un Ziemeļkoreju iekļautas vienā likumprojektā ar sankcijām pret Krieviju, lai Trampam būtu grūtāk uzlikt veto šim likumprojektam un mīkstināt sankcijas pret Krieviju. Likumprojekts aizliedz prezidentam mīkstināt sankcijas bez Kongresa piekrišanas.

Top komentāri

Nuja, bet
N
tā var kaitēt Eiropai, un ASV interesēs ir vaja Eiropa, kurai var diktēt. Starp citu, ja Eiropā būs karš, tad dolāra kurss celsies....
ASV
A
vienmēr iejaucas citu valstu iekšējās lietās, bet negrib, lai to darītu Krievija:))))
abet
a
Problēmas Sīrijā un Ukrainā sataisīja ASV ar savu "demokrātijas eksportu", manuprāt, sankcijas vajadzētu noteikt pret ASV:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits