Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Blinkens Ņujorkā ticies ar Armēnijas un Azerbaidžānas ārlietu ministriem

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien Ņujorkā tikās ar Armēnijas un Azerbaidžānas ārlietu ministriem Araratu Mirzojanu un Džeihunu Bairamovu, pavēstīja ASV Valsts departaments.

Ņujorkā notikušās bija pušu pirmās tiešās sarunas kopš pēdējās Armēnijas un Azerbaidžānas militārā konflikta saasināšanās.

Blinkens sanāksmes gaitā ministriem izteica līdzjūtību saistībā ar cilvēku nāvi konfliktā, kā arī uzsvēra nepieciešamību izvairīties no jaunām kaujām, sacīja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Neds Praiss.

"Viņi sprieda par turpmākajiem soļiem [konflikta deeskalācijas labā], un valsts sekretārs aicināja puses tikties vēlreiz līdz šī mēneša beigām," sacīja Praiss.

Tieši pirms tikšanās Blinkens apliecināja, ka Vašingtonu "iedvesmo fakts, ka kaujas ir beigušas un ka dažu pēdējo dienu laikā jaunas karadarbības nav bijis".

Svētdien Blinkens sazvanījās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu un aicināja viņu ievērot pamieru uz robežas ar Armēniju, atvilkt karaspēku un risināt visus strīdus jautājumus miera sarunās.

Piektdien Blinkenam bija telefonsaruna ar Armēnijas premjerministru Nikolu Pašinjanu.

Kā pirmdien sacīja Blinkens, gan Pašinjans, gan Alijevs viņam apliecinājuši, ka ir gatavi miera saglabāšanai.

Armēnijas un Azerbaidžānas robežsadursmēs, kas sākās 13.septembrī , dzīvību zaudēja vairāk nekā 230 abu pušu karotāju. Naktī uz 15.septembri tika panākta vienošanās par pamieru.

Sadursmes tika apturētas, pateicoties ASV starpniecībai. Iepriekšējie Krievijas centieni panākt uguns pārtraukšanu cieta neveiksmi.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits