Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Blumbergs atsakās no domas par kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās

Bijušais Ņujorkas mērs miljardieris Maikls Blumbergs pirmdien paziņojis, ka nolēmis nekandidēt ASV prezidenta vēlēšanās.

Blumbergs, bijušais republikānis, kurš kļuvis par neatkarīgo, jau labu laiku apsvēra iespēju vēlēšanās startēt kā neatkarīgais kandidāts un kampaņai tērēt miljardu dolāru no personīgiem līdzekļiem.

Viņš pauda neapmierinātību ar 2016.gada priekšvēlēšanu cīņu, kurā dominē pretrunīgi vērtētais republikāņu partijas vadošais Baltā nama kandidāts Donalds Tramps, un aicināja tos amerikāņus, kas iebilst pret esošajiem kandidātiem, atbalstīt viņa kandidatūru aiz tīri "patriotiska pienākuma".

Tomēr pirmdien 74 gadus vecais politiķis atzina, ka sabiedrisko aptauju dati liecina, ka viņš vēlēšanās nevar uzvarēt, un viņa iesaistīšanās vēlēšanu cīņā varētu tikai novest pie Trampa vai galēji konservatīvā republikāņu senatora no Teksasas Teda Krusa uzvaras.

"Tas nav risks, ko varu uzņemties ar tīru sirdsapziņu," paziņoja Blumbergs.

Tomēr viņš atturējās paust atbalstu Demokrātu partijas vadošajai kandidātei Hilarijai Klintonei vai kādam citam no kandidātiem, bet paziņoja, ka neklusēs, sastopoties ar ekstrēmismu.

Blumbergs, kas no 2002.gada līdz 2013.gadam bija Ņujorkas mērs, aicināja vēlētājus pieprasīt no kandidātiem "inteliģentas, specifiskas un reālistiskas idejas" problēmu risināšanai un godīgas un spējīgas valdības veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits