Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bostonā demonstrācijā pret rasismu piedalās 40 000 cilvēku

ASV pilsētā Bostonā demonstrācijā pret baltādaino rasismu sestdien piedalījās apmēram 40 000 cilvēku, paziņojušas varasiestādes.

Šis gājiens notika, protestējot pret to, ka konservatīvā organizācija Bostonas vārda brīvības koalīcija pilsētā rīkoja mītiņu. Uz konsrrvatīvo pasākumu bija ieradušies tikai daži desmiti cilvēku, un viņi policijas pavadībā atstāja pasākuma vietu, lai izvairītos no sadursmēm ar pretrasisma protestētājiem.

Bostonas vārda brīvības koalīcija bija publiski paziņojusi, ka norobežojas no neonacistiem un baltādaino pārākuma sludinātājiem.

Lai gan lielais vairākums pretrasisma protestētāju izturējās miermīlīgi, bija arī tādi, kas izturējās agresīvi pret policistiem, apmētājot viņus ar akmeņiem un pudelēm. Policija aizturēja vairāk nekā 30 nekārtību cēlājus.

Demonstrācija Bostonā bija lielākā no akcijām pret rasismu, kas sestdien notika vairākās ASV pilsētās. Pretrasisma akcijas norisinājās arī Atlantā, Dalasā, Losandželosā un Ņūorleānā.

ASV prezidents Donalds Tramps atzinīgi novērtēja pretrasisma demonstrāciju Bostonā, tviterī ierakstot: "Es gribu uzslavēt daudzos protestētājus Bostonā, kuri iestājas pret fanātismu un naidu. Mūsu valsts drīz atkal būs vienota!"

Pirms nedēļas Tramps izpelnījās kritiku pret to, ka tieši nenosodīja baltādainos rasistus, kuri bija sarīkojuši plašas protesta akcijas Virdžīnijas štata Šarlotsvilā. Rasisma jautājumiem ASV tiek pievērsta saasināta uzmanība, kopš 12.augustā Šarlotsvilā baltādainais rasists ar automašīnu tīši iebrauca pretrasisma protestētāju pūlī, nogalinot kādu sievieti  un ievainojot vairāk nekā 20 cilvēkus.

 

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
eu, diena, a ko jūs nerakstiet par melnādaino rasismu? tas ir vēl baisāks par baltādaino. piemēram melnās ieraksts twitter, ka mēs neieviesīsim jaunu kārtību, kamēr pēdējais baltais netiks nogalināts? vai pa internetu klejojošs video, kur black lives matter aktīviste kliedz kamerā I will kill all white children, you hear, I will kill all your children, they do not deserve to live? parakstiet tak vienreiz ar ko nodarbojas un kādu naidu izplata black lives matter, jeb patiesību par melnajiem rasistiem ir aizliegts rakstīt?
Aga
A
apskatiet bildes ar tiem pretrasistiem, viSs kļūs skaidrs.
NAV VIENALGA
N
smieklīgi, ka pretrasisma praidā vairums ir tieši balto! :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits