Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

CNN: Pieaugusi Krievijas spiegošanas aktivitāte ASV

Krievija pastiprinājusi spiegošanu Savienotajās Valstīs, atzinušas vairākas esošās un bijušās ASV izlūkdienestu amatpersonas, norādot, ka īpašs krievu spiegu aktivitātes pieaugums esot vērojams pēc pagājušā gada vēlēšanām.

Amatpersonas paudušas pārliecību, ka Maskavu esot iedrošinājis vērā ņemamas pretestības trūkums gan no bijušā prezidenta Baraka Obamas, gan no pašreizējā Baltā nama saimnieka Donalda Trampa administrācijas puses.

"Krievi saglabājuši ASV agresīvu [informācijas] vākšanas pozīciju, un viņu veiksmīgā iejaukšanās vēlēšanās nav tos atturējusi," atzina kāda bijusī augsta ranga izlūkdienestu amatpersona, kas ir informēta arī par Trampa administrācijas darbību.

Krievi, iespējams, aktīvāk meklē informāciju par Trampa administrāciju, kas tiem pagaidām nav pazīstama un kuras attieksme pret Maskavu Kremlim šķiet neprognozējama, savukārt norādījis pensionētais CIP līdzstrādnieks Stīvs Hols.

"Kad attiecības starp valstīm pasliktinās, spiegošana un informācijas vākšana kļūst daudz svarīgāka, jo tās cenšas noskaidrot naidīgās valdības plānus un nolūkus," uzsvēris Hols.

Kopš pagājušā gada novembrī notikušajām ASV prezidenta vēlēšanām Savienoto Valstu izlūkdienesti un tiesībsargāšanas iestādes konstatējušas to valstī ieceļojošo personu skaita pieaugumu, kas tiek turētas aizdomās par spiegošanu Krievijas labā un kuras uzdodas par uzņēmējiem, televīzijas kanālam CNN sacījušas daudzas esošās un bijušās izlūkdienestu amatpersonas.

Tiek uzskatīts, ka šobrīd ASV darbojas gandrīz 150 krievu spiegi, stāsta avoti.

Amatpersonas, kas runājušas ar CNN, norādījušas, ka Krievija atjauno savu spiegu rindas pēc decembrī notikušās 35 par spiegošanu aizdomās turēto krievu diplomātu izraidīšanas.

"Satraucošais aspekts attiecībās ar Krieviju ir ASV ieceļojošo cilvēku skaits. Viņiem ir daudz vairāk izlūkdienestu aģentu ASV", nekā citās valstīs, atzinusi viena no izlūkdienestu amatpersonām.

Top komentāri

Tikai dzeltenās
T
preses pastāvīgajiem lietotājiem var ietāstīt, ka "spiegošanas aktivitātes" principā iespējams palielināt vai samazināt ik pēc pāris nedēļām. Kādā virzienā norisinās migrantu plūsma starp valstīm? Nu, gala mērķī arī tos spiegus meklējiet. Plūsma neapstājas, spiegošana arī ne. Elementāri!
rekur
r
Visi krievu spiegi tagad pirms uzsāk darbu piereģistrējās CNN. Un katru gadu iesniedz spiegošanas deklarāciju, kā mēs VID. Krievu spiegiem tagad ASV ir sava mājaslapa internetā un spiegu arodbiedrība. CNN regulāri intervē spiegus un atspoguļo savās TV pārraidēs spiegu darba romantiku un spriedzes puses. Nākošgad CNN organizēšot TV čempionātu "Atrod mani!" starp Nelegālo krievu spiegu asociāciju un FIB.
Vecs čekists
V
Pastiprinātajā PA-STIPRINĀTAJĀ troksnī ap spiegošanas tēmu pavisam nemanāmi pazūd pats galvenais jautājums - a vai vispār ir ko spiegot? Un, ja arī kaut ko nospiego - vai no šīs iegūtās informācijas ir jel kāda jēga?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits