Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Floridas likumdevēji atbalsta jaunus ieroču kontroles noteikumus

Floridas pārstāvju palāta trešdien apstiprinājusi jaunus ieroču kontroles noteikumus, reaģējot uz kādā štata skolā pirms trīs nedēļām piedzīvoto apšaudi, kurā tika nogalināti 17 cilvēki.

Likumprojektā paredzēts līdz 21 gadam paaugstināt vecumu, no kura drīkst iegādāties šaujamieroci, un tas dos policijai plašākas pilnvaras ieroču konfiskācijai, ziņo vietējais laikraksts Tallahassee Democrat.

Likumprojektā arī noteikts trīs dienu gaidīšanas periods vairumā ieroču iegādes gadījumu, kā arī izveidota programma dažu skolotāju apbruņošanai.

Likumprojekts tika atbalstīts par 67 balsīm "par", bet pret to iestājās 50 likumdevēji, republikāņiem un demokrātiem balsojot abās pusēs. Likumprojektam vēl jāsaņem Floridas gubernatora Rika Skota paraksts.

Skots teicis, ka vispirms tiksies ar Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Daglasas Stounmenas vidusskolā nogalināto skolēnu vecākiem un tad lems, parakstīt likumprojektu, vai uzlikt tam veto, vēstīja Tallahassee Democrat.

Apšaudi sarīkojušajam Nikolasam Krusam trešdien tika izvirzītas apsūdzības 17 slepkavībās un 17 slepkavības mēģinājumos.

19 gadus vecais Kruss 14.februārī Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni AR-15 un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 14 skolēnus un trīs skolas darbiniekus, kā arī ievainojot vairākus desmitus cilvēku.

Tikmēr trešdien šaušanas incidentā vidusskolā Alabamas štatā nogalināta 17 gadus veca skolniece un ievainots 17 gadus vecs skolnieks, vēstīja vietējie mediji.

Incidentā vidusskolā Birmingemā ievainots arī kāds skolotājs, vēstīja vietējā ziņu vietne AL.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits