Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: ASV austrumos dzīvi paralizējusi sniega vētra

Amerikas Savienoto Valstu austrumdaļā kopš piektdienas vakara dzīvi paralizējusi sniega vētra ar lielu sniega daudzumu un spēcīgām vēja brāzmām.

ASV plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka ar sniega vētru tiek saistīti apmēram desmit cilvēku nāves gadījumi, tostarp satiksmes negadījumos, kuros tiek vainoti sliktie laika apstākļi.

Meteorologi brīdinājuši, ka Savienoto Valstu galvaspilsētā Vašingtonā un tās apkaimē var uzsnigt līdz 61 centimetram sniega, un tā būtu biezākā sniega sega šajā pilsētā pēdējā gadsimta laikā.

Vētras dēļ no piektdienas vakara līdz pirmdienas rītam ir slēgta Vašingtonas vilcienu, metro un autobusu satiksme. Vašingtonas metro sistēma, kas ir otrā noslogotākā ASV pēc Ņujorkas, apkalpo apmēram 700 tūkstošus pasažieru dienā Kolumbijas apgabalā (Vašingtonā), Mērilendas un Virdžīnijas štatos.

Sabiedriskā transporta kustība ir būtiski traucēta arī citur ASV austrumos.

Kopš piektdienas visā Savienoto Valstu austrumdaļā ir atcelti simtiem avioreisu. Gaidāms, ka aviosatiksme atsāksies svētdien.

Vētras dēļ piektdien skolās bija atceltas mācības.

Kentuki štatā uz piesnigušajām un apledojušajām šosejām sestdienas naktī izveidojās lieli sastrēgumi, kuros bija jāstāv vairākas stundas.

Pirms vētras piektdien miljoniem cilvēku steidzās iepirkties, jo varas iestādes ir ieteikušas vētras laikā neatstāt mājas.

ASV Nacionālais meteoroloģijas dienests paziņojis, ka sniega vētra varētu ietekmēt apmēram 85 miljonus amerikāņu jeb ceturto daļu Savienoto Valstu iedzīvotāju, un vētra varētu nodarīt apmēram miljardu dolāru zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits