Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Impīčmenta izmeklēšanā pret Trampu sēdes uzsāk ASV Pārstāvju palātas Tieslietu komiteja

ASV Kongresā impīčmenta izmeklēšanā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu sācies otrais posms, sēdes uzsākot ASV Pārstāvju palātas Tieslietu komitejai.

Komitejā liecības sniegs četri tieslietu profesori par konstitucionālo pamatojumu nākamajiem soļiem impīčmenta procesā.

Tieslietu komitejas priekšsēdētājs ir demokrāts Džerijs Nādlers, kurš trešdien sēdes atklāšanā paziņoja, ka Tramps riskējis ar ASV nacionālo drošību, lai gūtu labumu saviem centieniem tikt pārvēlētam 2020.gadā.

Tramps "tieši un atklāti uzaicināja ārvalstu iejaukšanos mūsu vēlēšanās", pavēstīja Nādlers. "Viņš gribēja apdraudēt mūsu drošību un viņa amatu personīgiem, politiskiem labumiem."

Tikmēr Tramps trešdien nosodīja Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas galīgo ziņojumu par impīčmenta izmeklēšanas rezultātiem, nodēvējot to par joku.

"Tas, ko viņi dara, ir ļoti slikti mūsu valstij," pavēstīja Tramps. "Tas ir joks."

Galīgajā ziņojumā par impīčmenta izmeklēšanas rezultātiem teikts, ka pierādījumi par Trampa ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu ir pārliecinoši.

"Pierādījumi par prezidenta ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu ir pārliecinoši, un tādi ir arī pierādījumi par Kongresa darba traucēšanu," teikts ziņojumā.

"Impīčmenta izmeklēšanā noskaidrots, ka prezidents Tramps personīgi, un rīkojoties caur aģentiem ārpus ASV valdības, lūdzis ārvalsts, Ukrainas, valdības iejaukšanos, lai sekmētu savu pārvēlēšanu," apgalvots 300 lapaspušu biezajā dokumentā.

Komitejas priekšsēdētājs Ādams Šifs norādījis, ka apsūdzības par Kongresa darba traucēšanu vien ir pietiekams pamats prezidenta impīčmentam.

Apkopojot liecības, kuras Kongress uzklausījis vairākas nedēļas, ziņojuma autori atzinuši, ka Tramps esot apturējis militāro palīdzību Ukrainai, lai to piespiestu uzsākt izmeklēšanu pret viņa sāncensi - demokrātu iespējamo kandidātu uz prezidenta amatu Džo Baidenu.

Dokumentā teikts, ka Baltā nama saimnieks esot ASV ārpolitiku pakļāvis savu politisko interešu īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits