Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izdevums: Tramps sievietes apgrābstījis kā astoņkājis (papildināts 10:30)

ASV prezidenta amata kandidāts un miljardieris Donalds Tramps, kā ziņo The New York Times, regulāri rīkojies atbilstoši nedēļas nogalē publicētajam audio ierakstam, kur bagātnieks dižojas ar savu nespēju neskūpstīt un neapgrābstīt skaistas sievietes. Žurnāls publicējis divu "apgrābstīto" sieviešu stāstus. 

Pagājušajā nedēļas nogalē gaismā nāca audio ieraksts, kurā Tramps TV šova vadītājam 2005. gadā stāstījis, kā viņš nespēj sevi kontrolēt skaistu sieviešu klātbūtnē. Miljardieris atzini, ka "vienkārši sāk viņas skūpstīt", tāpat sarunā Tramps teicis, ka, "ja esi slavens", tad vari darīt visu, piemēram, aizkārt viņu ģenitālijas. 

Nopludinātais video izraisīja ASV sabiedrības kritiku, liels skaits ilgstošu Trampa atbalstītāju no republikāņu partijas paziņoja, ka atsakās turpmāk aģitēt ASV prezidenta amata kandidāta labā. 

Svētdien debašu laikā starp Trampu un demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni viņš skaidroja, ka nekad dzīvē nav darījis to par ko runā ierakstā. Miljardieris savu izteikumus norakstīja uz "ģērbtuves pļāpām".

Tomēr žurnāls The New York Times vakar publicējis divu sieviešu stāstu, kurā viņas stāsta kā Donalds Tramps viņas ir "apgrābstījis" un seksuāli uzmācies. 

74 gadus vecā Džesika Līdsa izdevumam stāstījusi, ka pirms trīsdesmit gadiem, kad nejaušības pēc kādā lidojuma laikā sēdējusi blakus miljardiem, ir cietusi no miljardiera nespējas "neapgrābstīt" sievietes. Apmēram 45 minūtes pēc pacelšanās Tramps esot sācis viņai uzmākties, viņš esot pieskāries viņas krūtīm un mēģinājis ieslidināt roku zem svārkiem.

"Viņš bija kā astoņkājis," atceras sieviete, "Viņa rokas bija visur."

Līdzīgs stāsts no 2005. gada ir Reičelai Krokai, kura tajā laikā strādājusi par biroja, kas sadarbojās ar Trampu, administratori. Viņa žurnālam pastāstīja, ka nejausi sastapusi miljardieri pie lifta, bet pēc sarokošanās viņš nav atlaidis viņas roku un sācis sievieti skūpstīt.

Abu sieviešu stāstus žurnālam apstiprinājuši draugi un radi. Krokas māsai šie notikumi atstāstīti neilgi pēc tam, kad tas notika, bet Līdsa esot par to visu sākusi runāt tikai, kad Donalds Tramps nokļuvis sabiedrības uzmanības lokā ar vēlmi kļūt par prezidentu. Sievietes skaidro, ka tas nav bijis patīkami un raksturo to kā seksuālu uzbrukumu.

Šī nav pirmā reize, kad šādi stāsti par miljardieri nonāk atklātībā. 

Trampa kampaņas birojs šos stāstus noliedz, paziņojot, ka tie ir politiski motivēti. Runasvīrs Džeisons Millers paziņojis, ka miljardiera uzņēmumi ilgus gadus dod sievietēm varu un ka šādi apgalvojumi ir absurdi. Viņš arī norādīja, ka šie paziņojumi publiski tiek izteikti apbrīnojami tuvu ASV prezidenta amata vēlēšanām. 

CNN ziņo, ka medijs ir neatkarīgi apstiprinājis gan The New York Times, gan žurnāla Peoples Magazzine žurnālistes stāstu, kas ir visai līdzīgs jau minētajiem diviem.

Donalda Trampa pārstāvji jau ir draudējuši, ka gan The New York Times, gan citu izdevumi, kas vēsta par miljardieri tiks iesūdzēti par neslavas celšanu.

Trampa kampaņa regulāri arī norāda uz Klintones vīra, bijušā ASV prezidenta Bila sānsoļiem, kurus, kā apgalvo Trampa aizstāvji, Hilarija ir piesegusi. "Viņa ir nejauka, bet es varu būt tik nejauks, kāda viņa nekad nevarētu būt," vēlu piektdien vakarā laikrakstā"The New York Times publicētā intervijā brīdināja Tramps.

"Hilarija Klintone bija precējusies ar vislielāko sieviešu izmantotāju politikas vēsturē," sacīja republikāņu kandidāts, zīmējoties uz Bilu Klintonu, vēst aģentūra LETA.

"Hilarija bija veicinātāja, un viņa pēc tam uzbruka sievietēm, pret kurām Bils Klintons bija izturējies slikti," viņš sacīja laikrakstam.

Cenšoties apsteigt Trampa uzbrukumus, Klintones kampaņa jau izplatījusi audioierakstu, kurā Bils Klintons runā par laulības dzīvi ar Hilariju.

"Es uzskatu, ka viņa burtiski ir pavadījusi veselu dzīvi, pieredzot ne tikai ar priekus un svētību, bet arī sirdsāpes un vilšanos, dažkārt netaisnu attieksmi," ierakstā atzina eksprezidents.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8. novembrī.

Kā ziņo aģentūra LETA, ASV demokrātu Baltā nama kandidātes Hilarijas Klintones pārsvars pār republikāņu konkurentu Donaldu Trampu sasniedzis 11 procentpunktus, liecina pirmdien izplatītie sabiedriskās domas aptaujas dati.

Ja amerikāņiem, kas sliecas piedalīties vēlēšanās, izvēle jāizdara starp četriem kandidātiem - bez Klintones un Trampa starp libertāni Gēriju Džonsonu un "zaļo" kandidāti Džilu Steinu -, par Klintoni gatavi balsot 46%, bet Trampu - 35% vēlētāju, liecina telekanāla NBC un laikraksta Wall Street Journal aptaujas dati.

Ja vēlētājiem jāizvēlas tikai starp diviem kandidātiem, bijušās valsts sekretāres pārsvars pār Ņujorkas nekustāmo īpašumu magnātu palielinās līdz 14 procentpunktiem. 52% tad gatavi balsot par Klintoni, bet 38% - par Trampu.

papildināts ar pēdējām rindkopām un video

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits