Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Kalifornijas ugunsgrēku dēļ sākas evakuācija

Gandrīz 30 000 cilvēku, kuri dzīvo ASV Kalifornijas štata ziemeļu daļā, saņēmuši brīdinājumus par evakuāciju no saviem mājokļiem. Tas saistīts ar mežu ugunsgrēkiem, kas diemžēl šajā pavalstī vasarās ir diezgan ierasta parādība, raksta ziņu aģentūra AP.

Kritiskākā situācija pašlaik esot Orovilas pilsētiņas apkaimē. Vietējā mērija izdevusi rīkojumu Neatkarības dienas svinēšanā iztikt bez ierastās uguņošanas un arī grilus māju dārzos kurināt apdomīgi, raugoties, lai dzirksteles neiesprūk kādā sausākā vietā. Pilsētai no divām pusēm tuvojas mežu un krūmāju ugunsgrēka fronte, kuras dzēšanā pašlaik iesaistīti vairāki desmiti ugunsdzēsēju – gan no Kalifornijas, gan citiem tuvējiem štatiem. Ieradušās arī lidmašīnas, kas gāž ūdeni uz liesmojošajām vietām.

CNN, atsaucoties uz meteorologu prognozēm, ziņo, ka optimistam pašlaik nav nekāda pamata. Nākamajās dienās reģionā joprojām būs vismaz 40 grādu (pēc Celsija skalas) liela svelme, bet spēcīgais mainīga virziena vējš veicinās ugunsgrēka izplatīšanos uz visām pusēm. Vēl vairākas municipalitātes Kalifornijas ziemeļos jau lemj par ārkārtas situācijas izsludināšanu un paudušas gatavību prasīt palīdzību (galvenokārt finansiālu) štata varasiestādēm. Tās gan pagaidām uzsver, ka problēmas risināmas lokālā mērogā, raksta Reuters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits