Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ķīna satraukta par ASV plāniem izvietot 60% karakuģu Klusajā okeānā

Ķīnu satraukusi ASV jaunā aizsardzības stratēģija, kas paredz palielināt militāro karakuģu klātbūtni Klusā okeāna reģionā. Reaģējot uz ASV aizsardzības ministra Leona Paneta paziņoto, ka līdz 2020. gadam Klusajā okeānā tiks izvietoti 60% karaflotes kuģu, Ķīna aicinājusi amerikāņus respektēt Āzijas valsts intereses šajā reģionā.

«It visām pusēm vajadzētu censties saglabāt un sekmēt reģionā mieru, stabilitāti un attīstību,» ziņu aģentūra Reuters citēja Ķīnas Ārlietu ministrijas runasvīru Liu Veimiņu, kurš norādīja, ka «mākslīga militārās drošības uzsvēršana, militārās klātbūtnes palielināšana un militārās alianses stiprināšana» ir pretrunā mūsdienu tendencēm.

«Āzijas un Klusā okeāna reģions ir vieta, kurā saskaras Ķīnas un ASV intereses, mēs sagaidām, ka ASV spēlēs konstruktīvu lomu šajā reģionā,» sacīja L. Veimiņs. «Tāpat mēs ceram, ka ASV respektēs it visu Āzijas Klusā okeāna reģiona valstu intereses, arī Ķīnas.»

ASV karaflotē ir 282 kuģi, kas šobrīd sadalīti vienmērīgi starp Kluso un Atlantijas okeānu. ASV vēlas palielināt savu klātbūtni Klusajā okeānā, taču uzsver, ka šāds solis nav vēršanās pret Ķīnu.

Ķīnas Tautas atbrīvošanas armija (PLA) pēc šī paziņojuma solīja reaģēt, ja tiks apdraudētas valsts intereses. «Mēs uzlabosim mūsu militāro stratēģiju, mūsu valsts aizsardzību un PLA cīņas spēju. Mēs neuzbruksim, ja vien neuzbruks mums,» PLA pārstāvi Žeņu Haicjuaņu citēja laikraksts China Daily.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits