Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Klintone demokrātu nominācijas izcīnīšanu dēvē par vēsturisku pagrieziena punktu sievietēm

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone otrdien, paziņojot par Demokrātu partijas nominācijas iegūšanu prezidenta vēlēšanām, sacīja, ka tas ir vēsturisks pagrieziena punkts sievietēm.

"Pateicoties jums, mēs esam sasnieguši pagrieziena punktu. Pirmo reizi mūsu valsts vēsturē sieviete būs lielās partijas kandidāte," saviem atbalstītājiem Ņujorkā paziņoja Klintone.

Klintones uzvara otrdien notikušajās priekšvēlēšanās Ņūdžersijas štatā devusi viņai noteicošu pārsvaru pār Vermontas štata senatoru Bērniju Sandersu, nodrošinot vismaz 2383 delegātu balsis, kas nepieciešamas viņas kandidatūras izvirzīšanai prezidenta vēlēšanām Demokrātu partijas konventā jūlijā.

Klintone apsveica Sandersu ar "neparastu kampaņu" un uzsvēra, ka "Sanderss, viņa kampaņa un enerģiskās diskusijas par ienākumu palielināšanu, nevienlīdzības mazināšanu" nākušas par labu Demokrātu partijai un Amerikai.

"Mēs uzskatām, ka kopā esam spēcīgāki. Un likmes šajās vēlēšanās ir augstas, un izvēle ir skaidra," sacīja Klintone, piebilstot, ka Donalds Tramps, kurš ir vienīgais pretendents uz izvirzīšanu par prezidenta kandidātu no Republikāņu partijas, temperamenta ziņā galīgi nav piemērots prezidenta amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits