Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts: ASV diplomāti uzskata, ka Ķīna spēs pierunāt Krieviju uz mieru pēc Ukrainas pretuzbrukuma

ASV diplomāti uzskata, ka Ķīna spēs spēlēt pozitīvu lomu kara apturēšanā, īpaši veiksmīga Ukrainas pretuzbrukuma gadījumā, publikācijā laikrakstā Washington Post norāda ietekmīgais komentētājs Deivids Igneišass.

Pie šāda slēdziena viņš nonācis pēc apmaiņas ar replikām ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu trešdien pasākumā, ko laikraksts rīkoja saistībā ar Pasaules preses brīvības dienu.

Kā norāda žurnālists, Blinkens publiski izteicis to, ko pēdējās dienās augstas Valsts departamenta amatpersonas runājušas kuluāros.

Tur ceļu uz mieru redz šādi - vispirms Ukraina gaidāmā pretuzbrukuma gaitā atkaro maksimumu savu teritoriju, pēc tam Ukraina spēs runāt ar Krieviju no spēka pozīcijām, bet sarunu procesam varēs pievienoties starpniekvalstis, kam ir ietekme uz Krieviju, arī Ķīna, par ko trešdien minējis arī Blinkens.

Kā izteikušies vairāki Igneišasa sarunbiedri administrācijā, Krievija nav apmierināta ar Ķīnas starpniecības centieniem.

"Bet Maskava ir atkarīga no Pekinas ekonomiskā un militārā ziņā, un pretoties Ķīnas vēlmēm tai nav viegli. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc administrācijas amatpersonas ir tik ļoti ieinteresētas Ķīnas miera centienos, un tas var traucēt Krievijai nākotnē, pēc pauzes mēģināt atsākt karu," skaidro žurnālists.

"Kā man sacīja viena amatpersona - vienīgā stabilitāte ir ar Ķīnu garanta statusā," rezumē Igneišass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits