Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laikraksts: Krievija atbloķējusi daļu iesaldēto Ziemeļkorejas aktīvu

Krievija ļāvusi atbloķēt vairākus miljonus dolāru no iesaldētajiem Ziemeļkorejas aktīviem un, iespējams, palīdzējusi Phenjanai piekļūt starptautiskajiem banku tīkliem, kad Ziemeļkoreja bija nodevusi Maskavai ieročus karam pret Ukrainu, vēsta ASV laikraksts New York Times, atsaucoties uz Savienoto Valstu sabiedroto izlūkdienestu līdzstrādniekiem.

Pagājušajā mēnesī Baltais nams paziņoja - tā rīcībā ir pierādījumi, ka Ziemeļkoreja Krievijai ir nodevusi ballistiskās raķetes. Saskaņā ar ASV sniegto informāciju Ziemeļkoreja cerēja pretī saņemt ieročus vai militārās tehnoloģijas.

Nav skaidrs, vai Krievija Ziemeļkorejai ir piegādājusi militārās tehnoloģijas, taču jaunie sakari banku nozarē ir vēl viens apliecinājums abu valstu attiecību nostiprināšanai, norāda "New York Times".

Izlūkdienestu pārstāvji uzskata, ka Krievija ir ļāvusi atbloķēt deviņus miljonus ASV dolāru no iesaldēto Ziemeļkorejas aktīvu 30 miljoniem, kas glabājas Krievijas finanšu struktūrā.

Šo naudu Phenjana, domājams, izmantos naftas iegādei. 

Turklāt izlūkdienestu ziņojumos teikts, ka fiktīvs uzņēmums nesen atvēris kontu citā Krievijas bankā, un tas nozīmē, ka Maskava, iespējams, palīdz Phenjanai apiet ANO sankcijas, kas aizliedz lielākajai daļai banku sadarboties ar Ziemeļkoreju. 

Jaunais bankas konts tika atvērts starptautiski neatzītajā Dienvidosetijā, kam ir ciešas saites ar Krieviju.

ASV amatpersonas nav informētas par Maskavas un Phenjanas vienošanās detaļām. Tomēr tās norādīja, ka minētie finanšu darījumi atbilst ASV prognozēm par to, ko Ziemeļkoreja varētu pieprasīt no Krievijas apmaiņā pret ieroču piegādēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits