Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Obama: Labākais Savienotajām Valstīm vēl ir tikai priekšā

Nule kā aizvadītajās vēlēšanās uz otro amata termiņu pārvēlētais ASV prezidents Baraks Obama trešdienas rītā uzrunāja savus gavilējošos atbalstītājus, solot, ka labākais Savienotajām Valstīm vēl ir tikai priekšā.

Svarīgajā uzrunā Obama atgriezās pie priekšvēlēšanu kampaņā apspriestajiem jautājumiem, solot cīnīties par vidusšķiru un nenodot Amerikāņu sapni. "Šajās vēlēšanās jūs, Amerikas tauta, atgādinājāt mums, ka, lai gan mūsu ceļš nav bijis viegls, mūsu ceļojums ir ilgs, mēs esam saņēmušies. Mēs esam cīnījušies," Obama sacīja saviem atbalstītājiem Čikāgā. "Savās sirdīs mēs zinām, ka labākais Amerikas Savienotajām Valstīm vēl ir tikai priekšā."

Obama arī atklāja, ka sazinājies ar savu sāncensi Mitu Romniju un apsveicis viņu un Republikāņu partijas viceprezidenta amata kandidātu Polu Raienu ar smago cīņu priekšvēlēšanu kampaņā.

"Mēs smagi cīnījāmies, taču tas ir tikai tāpēc, ka mēs ļoti mīlam šo valsti un mums tik ļoti rūp tās nākotne," atskatoties uz priekšvēlēšanu kampaņu, sacīja Obama. "Tuvākajās nedēļās es ceru piesēst ar gubernatoru Romniju, lai aprunātos par tām jomām, kurās mēs varam sadarboties, lai šī valsts varētu turpināt attīstību."

Tikmēr, uzrunājot sava sāncenša atbalstītājus, Obama sacīja: "Neatkarīgi no tā, vai es esmu vai neesmu saņēmis jūsu balsi, es esmu ieklausījies tajā, kas jums sakāms. Es no jums esmu mācījies. Jūs mani esat padarījuši par labāku prezidentu. Ar jūsu stāstiem un jūsu cīņu es atgriežos Baltajā namā ar vēl lielāku apņēmību un vēl vairāk iedvesmots par veicamo darbu un nākotni, kas mūs sagaida".

"Par spīti visām grūtībām, kuras esam pieredzējuši, par spīti neapmierinātībai ar Vašingtonu, man nekad nav bijušas lielākas cerības par mūsu nākotni. Man nekad nav bijušas lielākas cerības par Ameriku," atklāja prezidenta vēlēšanu uzvarētājs.

Uzrunas izskaņā Obama pievērsās sava otrā pilnvaru termiņa prioritātēm, aicinot veidot nākotni, kuru "neapdraud planētas sasilšanas postošais spēks".

"Es uzskatu, ka mēs varam kopīgi sasniegt šādu nākotni, jo mēs neesam tik sašķelti, kā liecina mūsu politika. Mēs neesam tik ciniski, kā uzskata pētnieki. Mēs esam diženāki par individuālo ambīciju summu," pauda Obama. "Ar jūsu palīdzību un Dieva žēlastību mēs turpināsim savu ceļojumu un atgādināsim pasaulei, kāpēc mēs dzīvojam diženākajā valstī uz Zemes. Paldies, Amerika. Lai Dievs jūs svētī! Lai Dievs svētī Savienotās Valstis!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits