Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par spīti teju 3000 upuriem, Tramps glābšanas operāciju Puertoriko nodēvē par "fantastisku darbu"

Pēc tam, kad Puertoriko varas iestādes pārskatīja un atjaunināja oficiālo statistiku par pērn viesuļvētrā Marija bojāgājušajiem, to palielinot no 64 līdz 2975 cilvēkiem, ASV prezidents Donalds Tramps aizvien par glābšanas pūliņiem pēc katastrofas paudis pozitīvu vērtējumu, nodēvējot tos par "fantastisku darbu", ziņo CNN.

"Domāju, ka mēs Puertoriko paveicām fantastisku darbu. Mēs aizvien palīdzam Puertoriko," prezidents Baltajā namā atbildēja uz CNN žurnālista jautājumu.

Jāatgādina, ka pērn rudenī vētra Marija pamatīgi izpostīja ASV valdījumā esošo Puertoriko, salas iedzīvotājus nedēļām ilgi atstājot bez elektrības, sakariem un pirmās nepieciešamības precēm, kā rezultātā dzīvību zaudēja tūkstošiem cilvēku. Sākotnēji oficiālajā statistikā ieskaitīti tikai vētras tiešās iedarbības rezultātā bojāgājušie, taču katastrofas radītās sekas prasīja vēl vairāku tūkstošu dzīvību. Tramps slavēja Savienoto Valstu darbu, sniedzot palīdzību Puertoriko. Pērn, drīz pēc katastrofas tiekoties ar Puertoriko gubernatoru, ASV prezidents savu darbību novērtēja ar "10 ballēm no 10", un izskatās, ka jaunā informācija par patieso bojāgājušo skaitu nav pārāk būtiski mainījusi prezidenta domas.

Salīdzinot glābšanas darbus ar 2005. gada postošo vētru Katrīna, Tramps norādīja, ka šoreiz veicamais darbs bijis pat vēl grūtāks, jo Puertoriko ir sala. "Ir daudz grūtāk sniegt palīdzību un nogādāt nepieciešamo uz salas," piebilda prezidents.

ASV darbību asi kritizēja Puertoriko galvaspilsētas vadītāja Karmena Julina Kruza, norādot, ka Savienoto Valstu administrācija viņus pievīlusi: "Administrācija nogalināja salas iedzīvotājus ar savu nolaidību. Tramps lika mums paļauties uz palīdzību, kaut tā nebija nepieciešamā līmenī, turklāt neļāva citām valstīm iesaistīties palīdzības sniegšanā," sarunā ar CNN trešdien skarbus vārdus Baltajam namam veltīja Kruza, piebilstot: "Kauns, prezident Tramp. Kauns par to, ka ne reizi nepateicāt, pat pēc vakardienas (kad tika publiskota pārskatītā statistika par upuriem) nepateicāt - man žēl bojāgājušo puertorikāņu."

Tramps uz Kruzas kritiku tieši nav atbildējis, vien paudis cerību, ka "šogad salu nepiemeklēs līdzīgs liktenis".

Jau ziņots, ka pērnruden postošā vētra Marija Lielajās Antiļu salās Puertoriko prasījusi daudz vairāk dzīvību nekā lēsts sākotnēji. Apzinot laikā no 2017. gada septembra līdz 2018. gada februārim bojāgājušo skaitu, oficiālā vētras upuru statistika palielināta no sākotnējiem 64 līdz 2975.

Top komentāri

Idiotam
I
idiota runa.......
Kdkd
K
Krītās ASV demokrātijas reitingi. Un pat tāds kā ļauns prieks. Sen bija laiks. Citādi latvieši ar pielūgsmes pilnām acīm lūkojas uz trampistānu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits