Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

RT žurnālistiem atņemta akreditācija ASV Kongresā

Komiteja, kas uzrauga pārraidošo žurnālistu piekļuvi Kapitolijam, atsaukusi akreditāciju Kremļa propagandas telekanāla RT žurnālistiem. Vēstulē RT norādīts, ka telekanāla akreditācija atsaukta pēc vienbalsīga Kongresa radio un televīzijas korespondentu galeriju izpildkomitejas balsojuma. Šāds solis nozīmē to, ka RT nebūs regulāras piekļuves virknei augstāko ASV iestāžu.

Lēmums atsaukt RT akreditāciju pieņemts pēc tam, kad RT reģistrējās ASV ārvalstu aģenta statusā. Vašingtona uzskata RT par Maskavas propagandas ruporu un bija pieprasījusitai reģistrēties kā ārvalstu aģentam saskaņā ar ārvalstu aģentu reģistrācijas likumu, kas attiecas un lobijiem un juristiem, kas pārstāv ārvalstu politiskās intereses.

Notiek izmeklēšana arī par ASV prezidenta Donalda Trampa bijušā padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna saistību ar RT.

Atvaļinātais ģenerālleitnants Flinns 2015.gadā saņēma 33 000 ASV dolāru par piedalīšanos RT banketā, kur viņš sēdēja pie galda līdzās Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Sociālais tīkls Twitter pagājušajā mēnesī paziņoja, ka savā platformā aizliedz RT un raidorganizācijas Sputnik reklāmas, šādi reaģējot uz ASV izlūkdienesta konstatēto, ka šie mediji ASV prezidenta vēlēšanu gaitā 2016. gadā izplatījuši maldīgu informāciju.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Mums gan kādi 2 desmiti krievu propogandas kanālu skalo smadzenes katru dienu. Pat LTV7 jau krievu anektēts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits