Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rumānijas princesei ASV draud cietumsods par nelikumīgu gaiļu cīņu organizēšanu

ASV Oregonas štatā apcietināta tur dzīvojošā Rumānijas princese Irina Vokere un viņas vīrs Džons Vokers, kuri tiek turēti aizdomās, ka savā rančo organizējuši gaiļu cīņas, kuras pēc amerikāņu likumiem ir aizliegtas, vēsta izdevums The Oregonian.

Kopā ar Vokeru laulāto pāri aizturēti vēl četri viņu kaimiņi un paziņas, kuri tāpat piedalījušies nelikumīgo gaiļu cīņu organizēšanā, un viņiem izvirzītas tādas pašas apsūdzības, kā Vokeriem. Ja apcietinātos atzīs par vainīgiem, tad viņiem draud līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods. Minētās lietas ietvaros vēl 12 cilvēki ASV Oregonas un Vašingtonas štatos tiek turēti aizdomās par mazāk nopietnu likumpārkāpumu – sazvērestību ar mērķi pārkāpt likumu par dzīvnieku labturību, vēsta aģentūra Associated Press.

Kā uzskata izmeklēšana, laika posmā no 2012. gada aprīļa līdz 2013. gada aprīlim Vokeru rančo notikuši kopumā 10 gaiļu cīņu turnīri. Lai cīņu skati būtu efektīgāki, gaiļiem pie kājām tika piestiprināti īpaši asmeņi. Katra cīņu diena organizatoriem ļāvusi nopelnīt aptuveni 2000 ASV dolāru – par ieejas biļetēm, kā arī uzkodu un dzērienu pārdošanu. 

Džons Vokers laikā no 1998. līdz 2003. gadam bija policijas seržants un vietējā šerifa vietnieks. Ar ko viņš nodarbojies pēdējos desmi gadus pēc tam, kad brīvprātīgi aizgāja no darba policijā, nav zināms.

Irina Vokere, kurai pašlaik ir 60 gadi, ir trešā no bijušā Rumānijas karaļa Mihaja I piecām meitām. Viņa ir dzimusi un augusi Šveicē, kur pēc monarhijas atcelšanas dzīvoja bijušais karalis. 1983. gadā princese pārcēlās ASV. Vairākus gadus viņa bija precējusies ar Džonu Krīgeru un pieņēmusi viņa uzvārdu. Kopā ar pirmo dzīvesbiedru viņa nodarbojās ar zirgu audzēšanu. 2007. gadā princese šķīrās no pirmā vīra un apprecējās ar Džonu Vokeru, pieņemot viņa uzvārdu. Princese Irina izvairās no publicitātes un ir apmeklējusi Rumāniju vien dažās īsās, neoficiālās vizītēs.

Lai arī Rumānijā karaliskā ģimene ir ļoti populāra, tās locekļi gandrīz nekādi nav iesaistīti valsts pārvaldes procesā. Monarhija valstī tika atcelta 1947. gadā, kad komunistiskā valdība piespieda Mihaju I atteikties no troņa. Pēc tam karalis pārcēlās vispirms uz Šveici, bet pēc tam uz Lielbritāniju, kur kļuva par veiksmīgu uzņēmēju. Pēc Čaušesku režīma krišanas Mihajs I bieži apmeklē Rumāniju, un 1997. gadā viņam tika atjaunota šīs valsts pilsonība. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits