Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sūtnis: ASV cer sākt sarunas ar talibiem

Vašingtona joprojām cer tikties tiešās sarunās ar Afganistānas talibu nemierniekiem, lai šādi sekmētu Afganistānas miera līguma noslēgšanu, pirmdien sacīja ASV īpašais pārstāvis Afganistānā un Pakistānā Džeimss Dobinss, vienlaikus atzīstot, ka no talibu puses šajā jautājumā nav manāma nekāda ieinteresētība.

Talibi Kataras galvaspilsētā Dohā jūnijā atvēra savu pārstāvniecību ar mērķi sākt sarunas ar ASV, tomēr šiem diplomātiskajiem centieniem nebija lemts īstenoties."Mēs joprojām gribētu pieredzēt, ka šis dialogs aizsākas, dialogs, kurā tieši būtu iesaistītas ASV un talibi, bet kurā piedalītos arī Afganistānas valdība vai arī tās Augstā miera padome," sacīja diplomāts."Mēs neesam atmetuši cerību. Mēs turpinām cerēt, ka kādā brīdī tiks panākta pozitīva procesu virzība, bet mēs nevaram pareģot - kad," Vašingtonā žurnālistiem sacīja Dobinss, kuram sarunās būtu bijis jāpārstāv ASV puse."Talibi patlaban, raugoties no praktiskā skatu punkta, nevēlas saistīties ne ar ASV, nedz afgāņiem, nedz ar kādu citu."Talibi savu Dohas pārstāvniecību nodēvēja par Afganistānas trimdas valdības biroju, ar to sadusmojot Afganistānas prezidentu Hamidu Karzai, kurš uz kādu laiku pat izstājās no sarunām ar ASV par līgumu, kas regulētu amerikāņu atrašanos Afganistānā pēc 2014.gada.Talibi no savas puses atteicās runāt ar Karzai, viņu dēvējot par ASV marioneti. Vašingtona bija cerējusi, ka Kabulas valdībai sarunās ar talibiem būs svarīga loma.Dobinss notikumus ap talibu pārstāvniecību raksturoja kā "lielu pārpratumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits