Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Teksasas gubernators Riks Perijs izstājas no ASV republikāņu priekšvēlēšanu cīņas

Teksasas gubernators Riks Perijs ceturtdien izstājās no cīņas par izvirzīšanu kandidēšanai uz ASV prezidenta amatu no Republikāņu partijas un izteica atbalstu bijušajam Pārstāvju palātas spīkeram Ņūtam Gingričam.

"Esmu nonācis pie slēdziena, ka 2012.gada kampaņā priekš manis nav ticamu izredžu. Tāpēc es šodien pārtraucu savu kampaņu un izsaku atbalstu Ņūtam Gingričam kandidēšanai uz Savienoto Valstu prezidenta" amatu, paziņoja Perijs.

Teksasas gubernatora paustais atbalsts ievērojami stiprinājis Gingriča pozīcijas, vairojot viņa cerības sestdien gaidāmajās Dienvidkarolīnas priekšvēlēšanās pārspēt līdzšinējo sacensības līderi Mitu Romniju.

Par kandidēšanu uz prezidenta amatu no Republikāņu partijas pēc Perija izstāšanās no cīņas turpina sacensties četri pretendenti - Romnijs, Gingričs, konservatīvai kristietis Riks Santorums un partijas libertāriešu spārna pārstāvis Rons Pols, kas ilgstoši pārstāvējis Teksasu Kongresa apakšpalātā. Ceturtdienas vakarā viņi tiksies noslēdzošajās debatēs pirms sestdienas priekšvēlēšanām.

Jāatgādina, ka ceturtdien Republikāņu partija par uzvarētāju pirmajās priekšvēlēšanās, kas 3.janvārī notika Aiovā, pasludināja Santorumu, lai gan sākotnēji par uzvarētāju tika atzīts Romnijs.

Galīgie balsu skaitīšanas rezultāti liecina, ka Santorums Romniju apsteidzis par 34 balsīm, taču patiesais Aiovas priekšvēlēšanu uzvarētājs, visticamāk, nekad tā arī netaps zināms, jo trūkst datu par astoņiem iecirkņiem. Jau ziņots, ka sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti liecināja, ka Aiovas priekšvēlēšanās uzvarējis Rokmnijs, saņemot par astoņām balsīm vairāk nekā Santorums.

Naktī pēc Aiovas priekšvēlēšanu sapulcēm Romnijs tika pasludināts par uzvarētāju, un tas nostiprināja bijušā Masačūsetsas gubernatora līdera pozīcijas. Taču balsu skaitīšanas rezultāti no nomaļākajiem iecirkņiem turpināja pienākt, un Romnija niecīgais pārsvars izgaisa. Astoņas dienas pēc priekšvēlēšanām vadībā jau bija Santorums. Tomēr līdz trešdienai, kas bija galīgais rezultātu iesniegšanas termiņš, dati nebija saņemti no astoņiem iecirkņiem. Nākamajā nedēļā pēc Aiovas priekšvēlēšanām Romnijs guva pārliecinošu uzvaru Ņūhempšīrā.

Sākotnēji arī Dienvidkarolīnā Gingričš ievērojami atpalika no Romnija, taču pēdējās aptaujas liecina, ka, pateicoties labajam sniegumam pirmdien notikušajās debatēs, viņš sācis strauji tuvoties bijušajam Masačūsetsas gubernatoram. Perijs, izsakot atbalstu Gingričam, savu kādreizējo sāncensi nosauca par "konservatīvu vizionāru, kurš var pārveidot mūsu valsti".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits