Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tramps Āzijas vizītes ievadā brīdina "diktatorus"

ASV prezidents Donalds Tramps, ar viesošanos Japānā atklājot savu piecu Āzijas valstu vizīšu sēriju, uzrunā Japānā, Jokotas Gaisa spēku bāzē, dislocētajiem ASV karavīriem norādīja, ka "nevienam diktatoram, nevienam režīmam nevajadzētu novērtēt par zemu ASV apņēmību".

"Jūs esat lielākais draudz tirāniem un diktatoriem, kuri lūko darīt pāri nevainīgiem cilvēkiem. Nevienai nācijai nevajadzētu par zemu novērtēt ASV apņēmību. Pagātnē reizēm valstis ir pieļāvušas šo kļūdu. Viņiem tas pēc tam nebija patīkami, vai ne? Mēs nekad nepadosimies, aizstāvot mūsu cilvēkus, brīvību un mūsu karogu," karavīru ovāciju pavadīts, izteicās Baltā nama saimnieks.

Tramps gan tiešā tekstā neminēja, kuriem "dikatoriem" šo brīdinājumu būtu jāņem vērā, taču visai droši noprotams, ka runa ir par Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu, un izteicās, ka "ASV karaspēks vienmēr, vienmēr uzvar."

Oficiālā Phenjana jau bija gatava asām Trampa remarkām Āzijas vizītes laikā, tāpēc pirms viņa ierašanās Japānā jau nākusi klajā ar ierasti asu retoriku, nodēvējot Trampu par "garīgi nestabilu" un izsakoties, ka ASV nācija vēloties "Trampa impīčmentu bailēs no tā, ka Trampa rīcība novedīs pie Ziemeļkorejas veikta kodoltrieciena Savienoto Valstu kontinentālajai daļai".

"Ja ASV adekvāti nenovērtēs Ziemeļkorejas dzelžaino apņēmību un izvēlēsies rīkoties nepieņemami, tad ASV nāksies sadzīvot ar smaga un nežēlīga soda sekām," pausts Phenjanas režīma kontrolētajā laikrakstā The Rodong Sinmun.

Pēc uzrunas ASV karavīru priekšā Tramps ar helikopteru devās uz golfa klubu netālu no Tokijas, kur neformālā gaisotnē tikās ar Japānas premjeru Sindzo Abi, bet pēc tam kopīgi spēlēja golfu, vēsta The Guardian.

Turpmākajās dienās Tramps apmeklēs arī Dienvidkoreju, Ķīnu, Vjetnamu un Filipīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits