Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Tramps paziņo par 19 miljardu dolāru atbalstu lauksamniekiem Covid-19 epidēmijas laikā

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja par 19 miljardu ASV dolāru lielu finansiālās glābšanas paketi, lai palīdzētu lauksaimniecības nozarei pārciest smago kritumu, kuru izraisījuši pasākumi pret Covid-19.

Tramps preses konferencē paziņoja, ka valdība "īstenos 19 miljardu dolāru atbalsta programmu mūsu dižajiem lauksaimniekiem, kuri mēģina tikt galā ar globālās pandēmijas sekām".

Programma ietvers tiešus maksājumus lauksaimniekiem, kuri pieredzējuši "bezprecedenta zaudējumus šīs pandēmijas laikā".

Lauksaimniecības ministrs Sonijs Perdjū sacīja, ka ASV lauksaimniekus ir smagi skāris krass pieprasījuma kritums, jo skolas un restorāni ir slēgti un vairāk amerikāņu ietur maltītes mājās.

Tas ir radījis traucējumus pārtikas piegādes ķēdē, piespiežot daudzus lauksaimniekus iznīcināt piena produktus un ierakt zemē ražu, kurai vairs nav pircēju.

MInistrs sacīja, ka apmēram trīs miljardi dolāru no šīs paketes tiks izmantoti, lai uzpirktu produkciju no šādiem lauksaimniekiem un sadalītu to vietējām pārtikas bankām.

ASV apstiprināto jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits piektdien pārsniedza 700 000, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes līdz piektdienas vakaram apkopotie dati.

Saskaņā ar šiem datiem ASV līdz plkst.20.30 piektdien (plkst.3.30 sestdien pēc Latvijas laika) ir reģistrēti 700 282 infekcijas gadījumi un 36 773 nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19. ASV ir pirmajā vietā pasaulē pēc infekcijas gadījumu skaita un nāves gadījumu skaita.

ASV apstiprinātais Covid-19 upuru skaits 24 stundās līdz plkst.20.30 piektdien (plkst.3.30 sestdien pēc Latvijas laika) ir pieaudzis par 3856 cilvēkiem. Domājams, ka šis skaits ietver "iespējamus" ar Covid-19 saistītus nāves gadījumus, kas iepriekš nebija iekļauti oficiālajos datos. 

Ņujorkas pilsētas administrācija šonedēļ paziņoja, ka pievienos 3778 "iespējamus" koronavīrusa upurus savam Covid-19 nāves gadījumu skaitam.

ASV Slimību kontroles un profilakses centrs līdz piektdienas vakaram bija reģistrējis 33 049 koronavīrusa pacientu nāves gadījumus, ieskaitot 4226 "iespējamus" ar Covid-19 saistītus nāves gadījumus.

Otrajā vietā pasaulē pēc Covid-19 upuru skaita ir Itālija ar 22 745 upuriem, tomēr Itālijā ir piecreiz mazāk iedzīvotāju nekā ASV.

Spānijā ir reģistrēti 19 478 Covid-19 nāves gadījumi, un tai seko Francija ar 18 681 nāves gadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits