Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints
Vētra sauszemi sasniegs pēc pāris dienām. Cilvēki pirms evakuācijas steidz aizbarikādēt namu logus un durvis

Vētra Florensa tuvojas: 1,7 miljoniem amerikāņu piekodināts evakuēties

Amerikas Savienoto Valstu austrumu krastam tuvojas viesuļvētra Florensa, kas aizvien turpina pieņemties spēkā. Meteorologi prognozē, ka vētra sauszemi sasniegs ceturtdienas vakarā vai piektdienas rītā, bet piekrastes reģionu iedzīvotājiem Virdžīnijas, Ziemeļkrarolīnas un Dienvidkarolīnas štatos piekodināts evakuēties, vēsta CNN.

Šajos štatos evakuēties ieteikts 1,7 miljoniem cilvēku.

Šobrīd Florensa sasniegusi ceturtās kategorijas viesuļvētras spēku - tās centrā vēja ātrums pārsniedz 200 kilometrus stundā. Tuvojoties sauszemei, vētras spēks varētu mazināties, tomēr postījumi aizvien var būt ievērojami. Taču vienlaikus tiek prognozēts, ka tā turpinās pieņemties spēkā un pārtaps piektās kategorijas orkānā, vēju ātrumam, iespējams, sasniedzot pat 253 kilometrus stundā (70,2 metrus sekundē).

Iedzīvotājus apdraud ne tikai spēcīgais vējš, bet arī pamatīgi plūdi. Plūdu risks turklāt tiek prognozēts ne tikai piekrastes reģionos, bet arī tālāk iekšzemē - Rietumvirdžīnijā, Tenesī, Džordžijā, Ohaio, Mērilendā un Pensilvānijā.

Tiek prognozēts, ka Ziemeļkarolīnas un Dienvidkarolīnas piekrasti Florensa sasniegs ceturtdien, un Dienvidkarolīnas gubernators devis rīkojumu pilnībā evakuēt visu pavalsts piekrasti.

Lielākajā daļā Dienvidkarolīnas piekrastes izsludināta obligāta evakuācija, kas stājusies spēkā otrdienas pusdienlaikā pēc vietējā laika. Atsevišķās daļās obligāta evakuācija izsludināta arī Virdžīnijā un Ziemeļkarolīnā.

Gatavojoties dabas katastrofai, iedzīvotāji aiznaglojuši namu logus, izpirkuši pirmās nepieciešamības preces un veido garas rindas degvielas uzpildes stacijās. Daudzas ģimenes jau evakuējušās un devušās tālāk iekšzemē.

Četros štatos - gan Ziemeļkarolīnā, gan Dienvidkarolīnā, Mērilendā un Vidžīnijā -, tāpat arī Kolumbijas apgabalā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Daļā šo štatu piekrastes apgabali aizvien atkopjas no vasarā piedzīvotajām tropiskajām vētrām. "Mēs ceram uz labāko, bet gatavojamies sliktākajam," ārkārtas stāvokļa izsludināšanu pamatojis Mērilendas gubernators Lerijs Hogans. Tikmēr Ziemeļkarolīnas gubernators Rojs Kūpers personīgi mudinājis apdraudēto apgabalu iedzīvotājus sagatavoties viesuļvētrai un ievērot prasību evakuēties, kā arī brīdinājis, ka vētras skartajos reģionos uz vairākām dienām var būt traucēta elektrības padeve. 

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits