Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Viesuļvētra Lora prasa sešu cilvēku dzīvības Luiziānā

Viesuļvētra Lora ceturtdien prasīja vismaz sešu cilvēku dzīvības ASV Luiziānas štatā, bet tā gubernators atzina, ka šī vētra tomēr nav nodarījusi tik "katastrofālu" postu, kāds bija gaidāms.

"Mums par daudz ko ir jābūt pateicīgiem," preses konferencē sacīja Luiziānas gubernators Džons Bels Edvardss.

"Ir skaidrs, ka mēs neesam cietuši absolūti katastrofālos postījumus, kādus mēs gaidījām, pamatojoties uz pēdējās nakts prognozi," teica Edvardss.

"Tomēr mēs esam cietuši milzīgus postījumus," un tūkstošiem štata iedzīvotāju "dzīve ir apgriezta kājām gaisā", sacīja gubernators.

Ceturtās kategorijas viesuļvētras Lora centrs ceturtdienas rītā sasniedza Luiziānas piekrasti. Tā bija cilvēku atmiņā spēcīgākā vētra, kas jebkad sasniegusi sauszemi šajā štatā.

Ceturtdienas pēcpusdienā Lora jau bija zaudējusi spēku, reducējoties par tropisko vētru, un virzījās uz Arkanzasas štatu.

Viesuļvētra Katrīna, kas 2005.gadā prasīja 1800 cilvēku dzīvības, bija trešās kategorijas viesuļvētra, kad tā sasniedza sauszemi Luiziānā. 

Luiziānas Veselības departaments ziņoja, ka ir reģistrēti seši ar Loru saistīti nāves gadījumi. 

Četrus no šiem nāves gadījumiem izraisīja dzīvojamiem namiem uzkrituši koki. Citā gadījumā viens vīrietis noslīka, vētrā nogrimstot viņa laivai, bet cits vīrietis nāvējoši saindējās ar oglekļa monoksīdu no strāvas ģeneratora viņa mājā.

Edvardss atzina par iespējamu, ka meklēšanas un glābšanas vienības var konstatēt arī citus nāves gadījumus. Viņš arī informēja, ka štatā bijuši apmēram 600 000 elektroapgādes pārtraukumu un ka ir nodarīti postījumi ūdensapgādes sistēmām.

Nacionālais viesuļvētru centrs iepriekš bija brīdinājis, ka Lora var būt tik bīstama, ka tajā "nav iespējams izdzīvot". Jau otrdien simtiem tūkstošiem cilvēku Teksasā un Luiziānā bija dots rīkojums evakuēties.

Lora nedēļas nogalē laupīja vismaz 25 cilvēku dzīvības Haiti un Dominikānā, kur vētras dēļ bez elektroapgādes palika vairāk nekā miljons cilvēku, bet pirmdien virzījās garām Kubai. Tad šī tropiskā vētra vēl nebija sasniegusi viesuļvētras spēku, kas notika otrdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits