Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Igaunijā pērn dubultojies ar narkotiku pārdozēšanu saistīto nāves gadījumu skaits

Igaunijas narkotiku tirgus saglabājies stabils, tomēr ar narkotiku pārdozēšanu saistīto nāves gadījumu skaits pērn divkāršojies, atzinusi policija.

Igaunijas policijas Ziemeļu prefektūras Narkotiku un organizētās noziedzības nodaļas priekšnieks Raits Pikaro paziņoja, ka konkrēti dati vēl tiek apkopoti, tomēr ir skaidrs, ka narkotiku pārdozēšanas izraisīto nāves gadījumu skaits pērn salīdzinājumā ar 2021.gadu Igaunijā ir dubultojies.

Kā vienu no iemesliem viņš minēja fentanila analogu atgriešanos tirgū. Letālo narkotiku lietošanas gadījumu skaita pieaugumu ietekmējusi arī tā dēvēto recepšu medikamentu kokteiļu izplatība.

Pikaro paskaidroja, ka Krievijas karš Ukrainā būtiski nav ietekmējis narkotiku tirgu Igaunijā, tomēr pieļāva, ka tas varētu būt izjaucis dažus noziedznieku plānotos narkotiku izplatīšanas kanālus. Vienlaikus noteiktajiem ierobežojumiem uz Igaunijas un Krievijas robežas bijusi būtiska ietekme uz narkotiku tirgu, jo īpaši Austrmviru apriņķī. Tāpat tas ietekmējis narkotikas, kas pazīstama ar nosaukumu UFO, izplatību.

Mainoties robežšķērsošanas kārtībai, arī narkotiku kontrabandisti meklējuši jaunus ceļus, izmantojot kājāmgājējus un bezpilota lidaparātus, tomēr policijas pārstāvja vērtējumā Igaunijas policija ir spējusi diezgan veiksmīgi tikt galā jauno situāciju.

Saistībā ar pārrobežu tirdzniecības ierobežojumiem samazinājies arī narkotiku tranzīts no Krievijas caur Igauniju uz Eiropu, piebilda Pikaro.

Šogad Igaunijas policija koncentrēsies uz pārdozēšanas izraisīto nāves gadījumu novēršanu, pievēršoties arī recepšu medikamentu nelegālai izplatībai. Tāpat uzmanība tiks pievērsta preventīviem pasākumiem, jo īpaši jauniešu vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits