Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Igaunijas prokuratūra nav sākusi procesu saistībā ar SEB banku

Igaunijas prokuratūra nav sākusi procesu saistībā ar bankas SEB darbību, trešdien paziņoja ģenerālprokuratūrā.

Igaunijas valsts prokurors Tāvi Perns ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka prokuratūra nekavējoties sāks kriminālprocesu sadarbībā ar finanšu sektoru uzraugošo institūciju - Finanšu inspekciju - un Centrālās kriminālpolicijas Finanšu izlūkošanas nodaļu gadījumā, ja tiks saņemta informācija par iespējamu SEB pastrādātu kriminālnoziegumu.

"Līdzīgi mēs sadarbojāmies ar Finanšu inspekciju un Finanšu izlūkošanas nodaļu šā gada jūlijā, kad tika sākts process saistībā ar aizdomām par naudas atmazgāšanu Swedbank," sacīja Perns.

Igaunijas Centrālās krimninālpolicijas Finanšu izlūkošanas nodaļa trešdien paziņoja, ka seko līdzi medijos publicētajai informācijai par Zviedrijas banku grupas SEB meitasuzņēmumu Igaunijā, un, ja parādīsies informācija par iespējamu naudas atmazgāšanu, nodaļa izvērtēs un analizēs.

Nodaļas vadītājs Madiss Reimands BNS teica, ka gadījumā, ja tiks atklātas norādes par noziedzīgu nodarījumu, informācija tiks nodota arī citām atbildīgajām institūcijām.

Jau vēstīts, ka reaģējot uz Zviedrijas mediju interesi, banku grupa SEB Group paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem atzinusi, ka tās Igaunijas meitasuzņēmumā notikuši aizdomīgi darījumi desmitiem miljardu eiro vērtībā, un publiskojusi datus par vēsturiskiem darījumiem Igaunijā 2005.-2018.gadā, kas liecina, ka šajā laikā caur banku Igaunijā "zemas caurskatāmības klienti" pārskaitījuši 25,8 miljardus eiro.

""Zemas caurskatāmības klientu" kategoriju veido klienti, kuru vēsturisko maksājumu plūsma lielā mērā neatbilst šodienas standartiem par caurskatāmību vai saistību ar autentisku uzņēmējdarbību. Apmēram 95% no šīs vēsturiskās zemas caurskatāmības finanšu plūsmas sakņojas Igaunijā. Šāda veida plūsma ir noraidīta agrīnā posmā analizētajā periodā, un tādejādi veidoja mazu un arvien sarūkošu daļu no kopējās nerezidentu klientu maksājumu plūsmas. Šīs plūsmas nevar pielīdzināt apstiprinātiem naudas atmazgāšanas gadījumiem, bet tajās pastāv palielināts naudas atmazgāšanas risks," norādīja Zviedrijas banka.

Arī Igaunijas banka SEB trešdien uzsvēra, ka sistemātiska naudas atmazgāšana bankā nav notikusi.

SEB Estonia komunikācijas un mārketinga vadītājs Silvers Vohu ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka mātesbankas publiskotā informācija liecina, ka banka ir padziļināti pārbaudījusi vēsturisko pārskaitījumu plūsmu, ņemot vērā pašlaik zināmo informāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits