Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijas valdība apstiprina 100 miljonu eiro aizdevumu Tallink Grupp

Igaunijas valdība apstiprinājusi 100 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanu prāmju operatoram Tallink Grupp, lai tas varētu segt darbības izmaksas līdz gada beigām.

Lēmums, ko Igaunijas ministru kabinets pieņēma piektdien, paredz, ka aizdevums tiks izsniegts uz trim gadiem, un tā likme būs 12 mēnešu Euribor likme plus 2% gadā.

Aizdevums tiks izsniegts vairākās kārtās, un katrā kārtā var tikt izsniegti ne mazāk kā 10 miljoni un ne vairāk kā 40 miljoni eiro.

Šis aizdevums, kuru izsniegs Igaunijas valsts kredītu un eksporta garantiju aģentūra KredEx, būs jānodrošina ar Tallink Grupp aktīviem.

Ekonomikas ministrs Tāvi Āss Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR sacīja, ka valdība savu lēmumu balstījusi uz to, ka Tallink ir Igaunijai svarīga kompānija, un Tallink apliecinājis, ka mēģinājis aizņemties citur, taču nesekmīgi.

Āss piebilda, ka valdība neplāno būt Tallink akcionārs.

Iepriekš Tallink bija lūdzis Igaunijas valdībai aizdot 150 miljonus eiro. Tallink Grupp valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene Igaunijas sabiedriskajai televīzijai ETV sacīja, ka sarunās ar valdību panākta vienošanās par 100 miljonu eiro aizdevumu.

Negene atteicās apstiprināt vai noliegt, vai atlikušos 50 miljonus eiro Tallink tagad centīsies aizņemties bankās.

Viņš piebilda, ka Tallink bijis spiests lūgt palīdzību valstij, jo pašreizējā situācijā bankas nav vēlējušās uzņemties risku un aizdot kompānijai, kuras prāmju kustību paralizējuši koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktie ceļošanas ierobežojumi.

Tallink Grupp veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus Tallink un Silja Line.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija Infortar, kam pieder 39% Tallink Grupp akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits