Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Igaunijas valdība nolemj veidot valsts floti

Igaunijas valdība nolēmusi no 1.janvāra Ekonomikas un komunikāciju ministrijas paspārnē izveidot valsts floti, kas pārvaldīs un attīstīs valstij piederošos ūdens transportlīdzekļus un ļaus samazināt izmaksas.

Flotē tiks apvienoti Policijas un robežsardzes pārvaldes, Transporta administrācijas, Glābšanas pārvaldes, Vides pārvaldes un kompānijas "Eesti Loots" ūdens transportlīdzekļi. Tomēr transportlīdzekļu uzraudzība un likumā noteikto funkciju izpilde arī turpmāk būs konkrēto institūciju rokās.

Ekonomikas un infrastruktūras ministre Rīna Sikuta paskaidroja, ka pašlaik katra institūcija plāno un pārvalda savus ūdens transportlīdzekļus, kas nozīmē, ka lielu laika daļu tie ir dīkstāvē. Tādējādi vienotas flotes izveide veicinās aktīvāku starpinstitucionālo izmantojumu, kā arī samazinās fiksētās izmaksas un uzlabos investīciju atmaksāšanos. Viņa informēja, ka valsts flote ļaus ietaupīt vismaz 34 miljonus eiro desmit gadu laikā.

Ministrijas ģenerālsekretāra vietnieks jūras lietās Kaupo Lēnerands informēja, ka līdzās valsts flotei tiks izveidots kompetenču centrs, kurā apvienos labākās zināšanas par ūdens transportlīdzekļu tehnisko darbību un pārvaldību.

Jaunā valsts flote tiks izveidota Ekonomikas un komunikāciju ministrijas paspārnē ar mērķi attīstīt un pārvaldīt valstij piederošos ūdens transportlīdzekļus rentablāk un veidot visaptverošu nacionālo koncepciju. Tāpat aģentūra pārvaldīs un uzturēs navigācijas sistēmas un pilotāžas pakalpojumus.

Jaunā institūcija darbu sāks 1.janvārī, bet pilnvērtīga valsts flotes darbība plānota no nākamā gada 1.jūlija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits